Майно з ритуального магазину вартістю в мільйон гривень не знайдено

image
9 Січня 2020, 18:58
Поділитися:

У жовтні 2019 року стало відомо, що в міському КП «ВУКГ» зникло 985 тис. грн. Інформацію тоді підтвердив «Вістям» Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук. Справа була внесена до ЄРДР, а створена комісія розслідувала  факт  зловживань.

Зухвалим у ситуації є те, що зникли не просто бюджетні гроші, а майно з магазину ритуальних послуг на вказану суму (труни, похоронні вінки та інші супутні товари).

Відомо, що  була заява керівника КП «Виробниче управління комунального господарства» Володимира Найчука  до Бориспільського відділку поліції Головного управління Національної поліції в Київській області (7 жовтня 2019 року у відділку зареєстрована заява від Найчука щодо неправомірних дій іншої особи).

Також було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 «Таємне викрадення чужого майна».

Комісія роботу виконала

Проводити внутрішнє розслідування приступила створена робоча група в склад якої ввійшли представники виконавчого комітету Бориспільської міської ради та депутати, очолила її заступник міського голови Людмила Ковальова.

Станом на 09 січня 2020 року, за словами Ковальової, роботу комісії завершено, а факт того, що майна на вказану суму нема — підтверджено.

«Комісія провела роботу в рамках Постанови Кабінету Міністрів, є висновки. Тепер очікуємо на засідання депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства», — повідомила Ковальова та додала, що  із працівниками КП «ВУКГ»  проведено загальні збори та обговорено проблеми підприємства.

Також Ковальова підтвердила, що в рамках кримінального провадження відбудеться розгляд причетності чи спростування вини підозрюваної особи.

Поліція не коментує

Наразі у Бориспільському відділку поліції ГУНП в Київській області коментувати ситуацію із розслідуванням зниклого майна і грошей відмовляються. Слідчі пояснюють свою відмову положенням статті 222 КПК України,  яка трактує, що відомості внесені до держреєстру є таємницею досудового розслідування та не відносяться до публічної інформації.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама