Майно столичного ТРЦ Gulliver передали в управління державному агентству з розшуку активів: що сталося

Майно столичного ТРЦ Gulliver передали в управління державному агентству з розшуку активів: що сталося
5 Червня 2024, 19:28
Поділитися:

Майно київського торговельно-розважального центру Gulliver, який належить бізнесмену Віктору Поліщуку, передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Про це повідомив Шевченківський районний суд.

Клопотання ініціював Офіс генпрокурора. Предметом досудового розслідування було ймовірне ухилення від сплати податків та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом.

“Відповідне клопотання Офісу генерального прокурора задоволено слідчим суддею, при цьому питання щодо передачі згаданого майна АРМА для реалізації слідчим суддею не вирішувалося. Водночас, прокурором в судовому засіданні було уточнено вимоги клопотання в частині вирішення питання виключно передачі майна в управління АРМА, а не для реалізації, а відтак дозвіл на реалізацію зазначеного майна слідчим суддею не надавався”, – уточнив суд.

Своїм рішенням він також зобов’язав АРМА щомісяця перевіряти ефективність управління майном.

У Gulliver назвали рішення суду “абсолютно не правосудним”.

“Детектив БЕБ та прокурор фактично визнали, що в них немає розуміння, для чого передавати Gulliver в управління АРМА. Вони повністю проігнорували всі негативні наслідки такої передачі для власника Gulliver, для державних банків (у такому випадку буде припинено погашення кредиту перед ними) та державного бюджету (припинення сплати податків “Три О”, якому належить Gulliver)”, – йдеться в коментарі під постом суду.

Там також зазначили, що керівництву фірми “Три О” не надходило повідомлень про податковий борг або про відмивання грошей.

Нагадаємо, 30 квітня у Gulliver відкрили унікальну експозицію з метровими писанками в межах проєкту “Писанки. Відродження”.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua