Майданчик для стоянки автотранспорту на Леваді узаконять. І в’їзд до нього змінять

image
15 Лютого 2019, 12:06
Поділитися:

Тетяна Буторіна переймалася станом дороги на вул. Генерала Іваневського

П’ята із запланованих відкритих зустрічей міського голови Тараса Костіна з переяславцями, на якій він звітується про свою роботу протягом минулого року, відбулася минулої середи в актовій залі ЗОШ №7. Окрім місцевих жителів з мікрорайону Спаська Левада та прилеглих вулиць (їх було загалом не більше трьох десятків), тут традиційно були присутні керівники та представники низки міських служб і підрозділів міської ради. І теж традиційно очільник міста замість вислуховування його текстового звіту запропонував присутнім переглянути на екрані відеофільм про зроблене міською владою у 2018 році, знятий телестудією “Альта”. Основні тези з цього відеозвіту, нагадаємо, “Вісник” вміщував у своєму номері від 8 лютого ц.р.

Новацією цьогорічних зустрічей є те, що після ознайомлення зі звітом міського голови учасники зустрічей відразу переходять до етапу “запитання – відповідь” (цьогоріч уперше депутати міської ради у своїх мікрорайонах не звітуються). Так було і цього разу. 

Запитання: Терміново біля будинку 55 на Грушевського потрібно зробити дорогу – будинок банально “сідає”.

Відповідав Олександр Слюсар, керівник ВУ ЖЕК: “Проект міжбудинкового роз’їзду між будинками 53 та 55 на вул. Грушевського виготовлено в жовтні минулого року. Роботу виконаємо, коли буде стійке тепло – не раніше квітня”.

Запитання: Будинок 55 на Грушевського – найдавніший на Леваді, зведений у 1985 році. З тих пір тут же обладнаний і дитячий майданчик. Його необхідно підновити.

Тарас Костін дав розпорядження керівникові ЖЕК вивчити це питання і по можливості зробити необхідну модернізацію цього майданчика, а також біля будинків на Грушевського, 51 та Пугачова, 7 та 9.

Запитання: Минулого року жителі вулиці Генерала Іваневського подали до мерії колективну заяву щодо необхідності ремонту нашої дороги – вона в такому страшному стані, що таксі відмовляється їхати.

Міський голова дав розпорядження керівництву комунального цеху “Благоустрій” провести максимальне покращення дороги – десь підсипати щебню, десь грейдеруванням.

Запитання: Ще минулого року було обіцяно, що проблему заторів на переяславських дорогах у «години пік» допоможуть розв’язати світлофори. І де вони?

Тарас Костін: Світлофори будуть обладнані. Але треба для цього пройти весь немалий шлях – документація, тендери.

Запитання: Яка ситуація щодо незаконного майданчика для стоянки автотранспорту біля будинку на Набережній, 2?

Тарас Костін: Так, і цей майданчик, і на Можайській уже не один рік функціонують незаконно. Влада працює, щоб вони працювали в законному руслі. Щодо майданчика на Леваді вирішено, що він буде працювати в складі ВУКГ, його площа буде значно збільшена, щоб міг приймати на паркування транспорт, що приїжджає на недільний базар, і в’їзд до нього буде вже не від житлового будинку, а з дороги, що веде до сьомої школи.

Запитання: Яка доля запланованого тротуару по Шкільній від вулиці Набережної до магазину “Підсінний”?

Тарас Костін: Оскільки тротуар встановити тут неможливо без попередньої заміни водопроводу, проектувальні роботи щодо цього припинені. Це потребує дуже великих коштів, які вирішено направити на нагальніші потреби міста.

Запитання: Яка доля запланованого парку на Набережній?

Тарас Костін: Звичайно ж, увага міської влади зараз більше спрямована до двох центральних парків. Проте, думаю, якщо жителі Спаської Левади кожні 3 місяці будуть виходити на роботи в “своєму” парку – він матиме належний вигляд. А сил у комунальників на такі роботи просто немає.

Запитання: Міською програмою було передбачено встановлення автозупинки біля ліцею-інтернату. Вона так і не з’явилася 2018-го, натомість три незаплановані в місті встановили.

Тарас Костін: Встановити автопавільйон поблизу ліцею проблематично, адже територія, де це б зробити найкраще, належить магазинам. Тому, очевидно, зупинку доведеться обладнати далі – біля магазину “Хліб-молоко”.

Запитання: У базарні дні боляче дивитися, як безцеремонно поводяться приватні автомобілісти стосовно ошатного тротуару біля ЗОШ №7: заїжджають джипами на нього, так він довго не витримає. Невже не можна їх штрафувати?

Директор міського ринку Олександр Опінко повідомив, що тричі возив листи до поліції з проханням організувати відповідні рейди в базарні дні, проте відповіді так і не дочекався. На це Тарас Костін резонно відзначив, що щоб щось вирішити, потрібно особисто зустрітися з керівником переяславської поліції, а от якщо він прямо відмовить, – звернутися для реагування до міського голови.

Були і інші звернення – щодо недостатньої температури в квартирах, щодо своєчасної заміни поламаних сміттєвих контейнерів, щодо заміни прогнилих люків в системі зливової каналізації тощо. Щодо усіх були прийняті відповідні рішення.

Зустріч завершилася в рекордні, як для Спаської Левади, терміни – за півтори години: питання вичерпалися.

Валерій Шкребтієнко

Джерело: Вісник Переяславщини