Майданчик для чотирилапих | Газета Вишгород

image
27 Вересня 2020, 02:12
Поділитися:

Кожен власник домашнього улюбленця – собаки, повинен дати йому основи слухняності та мати місце, куди можна просто прийти погуляти. Собаки потребують повноцінного фізичного та морального навантаження, а оскільки сьогодні у Вишгороді відсутні спеціалізовані місця, де можна було б займатися з ними, таке завдання стає доволі складно виконати.
Тому створення сучасного, довговічного зонованого майданчика для вигулу та дресирування собак – це не проста забаганка, а необхідність!
Більшість власників собак прагнуть безпечно і корисно проводити час зі своїми вихованцями та спілкуватися між собою. До того ж, такий майданчик мінімізує конфлікти між жителями міста через вигул у непристосованих для цього місцях і недостатню вихованість улюбленців.
Проектом передбачено створення в нашому місті сучасного майданчика для самостійного дресирування з можливістю подальшого залучення фахівців-кінологів та виховання домашніх улюбленців, а також їх вільного вигулу.
Майданчик для собак площею близько 800 кв.м. буде огороджений металевим парканом висотою: для вигулу — 1,5 м; для дресирування — 1,8 м; з трьома хвіртками (дві зовнішні та одна між різними зонами).
Майданчик буде складатись з двох частин, відгороджених одна від одної парканом.
Всередині зона для тренування буде облаштована спеціальними конструкціями та тренажерами для дресирування. Зона для вигулу буде оснащена станціями для прибирання за собаками, а по всій території майданчика планується розміщення лавок, урн та інформаційних табличок.
Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста Вишгорода у разі його реалізації: (примітка: інформація щодо доступності може стосуватися, наприклад, годин роботи об’єкту, можливої плати за користування, категорії мешканців, які зможуть і які не зможуть користуватись результатами реалізації даного проекту).
Користуватися результатами реалізації матимуть змогу всі мешканці міста зі своїми улюбленцями, як під керівництвом кінолога, так і самостійно в світлу пору дня, а в подальшому, при наявності освітлення майданчика – цілодобово.
Майданчик планується розділеним огорожею, а це значить, що в одній його зоні проводитимуться заняття з дресирування, в той же час на частині може проводитися вигул, де улюбленці зможуть вдосталь бігати і контактувати між собою.
У нашому місті досить велика кількість власників різних порід собак, але, на жаль, взагалі немає спеціально облаштованих майданчиків для їх вигулу та дресирування. Проблема відсутності відведених територій для вигулу тварин, відсутність елементарних знань, як виховувати собаку, — актуальні й існують протягом довгих років.
Відсутність огородженої території для заняття з улюбленцем призводить до того, що собака не отримує повноцінне фізичне та моральне навантаження, тому може поводити себе гіперактивно, некеровано, в деяких випадках навіть агресивно. Через це загострюються конфлікти між власниками собак та іншими жителями міста.
Створення такого майданчика сприятиме:
• підвищенню рівня культури та громадської активності власників собак;
• посиленню рівня соціальної відповідальності власників – прибирання за собаками;
• зменшенню кількості конфліктних ситуацій за участю собак;
• підвищенню рівня соціалізації (керованості та адаптованості) собак в умовах міста;
• поліпшенню санітарно-епідемічного та екологічного стану в місті;
• створенню місця проведення професійних консультацій з кінологами та спеціалістами, організації розважальних та освітніх заходів на території майданчика: виставки, змагання, конкурси;
• вихованню домашніх улюбленців відповідно до їх фізіологічних потреб, видових та індивідуальних особливостей;
• розвитку і популяризації собачих видів спорту та заохоченню спортивною кінологією дітей;
• збільшенню рівня довіри до собак та їх власників.
Юлія Бондарук

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород