Матвій Донцов надихає юних художників Ірпеня до творчості — ITV

image
13 Жовтня 2023, 15:04
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Виставка картин відомого українського художника Матвія Донцова, який свого часу мешкав в Ірпені, продовжує мандрувати освітніми закладами Ірпеня. З ліцею №1 її вже перемістили до ліцею №2. Там вона перебуватиме до кінця наступного тижня і надихатиме юних художників до творчості.

В Ірпінському ліцеї №1 розповіли журналістам ITV про учениць закладу, які, натхненні творами Донцова, намалювали власні картини за його мотивами. Учениця 10 класу Дарина Славінська дуже точно відтворила роботу Донцова «Сільська вулиця».

photo_2023-10-13_14-47-05
photo_2023-10-13_14-47-04

«Дарина ще змалечку полюбила палітру фарб. Бабуся навчила її вбачати красу в архітектурному пейзажі, багато розповідала про значення кольорів у житті.  Малює зазвичай олією. Мріє написати картину великих розмірів із зображенням самої себе, стану своєїдуші. Опановувала науку самостійно, як Шевченко та Донцов», — розповіли у ліцеї.

Ще одну картину за мотивами Донцова написала десятикласниця Анна Коломієць. Її надихнула робота художника «Українська весна».

photo_2023-10-13_14-47-01 (2)
photo_2023-10-13_14-47-01
photo_2023-10-13_14-47-02

«Анна з дитинства малює невеличкі ескізи будь-чого, що сходило на  думку. Неважливо чим: олівцем чи олійними фарбами. А сьогодні це хобі переросло у справжні витвори мистецтва —  великі картини на полотні. Мрія — стати  майстринею ювелірної справи», — розповіли про Анну в рідному ліцеї.

Нагадаємо, виставка картин Матвія Донцова в освітніх закладах Ірпінської громади — це перша виставка спільного проєкту інформаційного агентства ITV та відділу культури, національностей та релігій ІМР «Мистецтво малювати Ірпінь».

«Коли ми почали роботу над проєктом «Чиє ім’я на моєму будинку» — про поетів, письменників, художників, на честь яких перейменували вулиці в Ірпені, зрозуміли, що багато ірпінців не знають про відомих талановитих земляків, які жили і творили в Ірпені. Тоді й виникла ідея виставки картин Донцова саме для школярів. Щоб вони не тільки почули про митця, але й побачили його чудові роботи», — зазначає головна редакторка інформаційного агентства ITV Людмила Лозова.

Почути багато цікавих фактів про Матвія Донцова можна в одному із випусків проєкту «Чиє ім’я на моєму будинку».



Джерело: ITV