Матч «Шотландія» – «Україна»: форма, статистика, шанси команд на перемогу

Матч «Шотландія» – «Україна»: форма, статистика, шанси команд на перемогу
30 Травня 2022, 16:34
Поділитися:

1 червня 2022 року у Глазго на арені «Хемпден Парк» відбудеться зустріч збірної України з футболу з командою Шотландії в рамках відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу.

Збірна України з футболу на груповому етапі зіграла не в повну силу. Лише в останній момент команда Олександра Петракова гарантувала собі друге місце в групі та участь у плей-офф. Зважаючи на те, що в групі є лише одна ТОП-команда, гарантувати собі вихід в наступний раунд українці могли вже після перших зустрічей. Однак в результаті невпевненої гри, про яку свідчать дві нічиї зі збірною Казахстана, інтрига зберігалася до останнього матчу в межах групи. Із восьми зіграних матчів шість закінчилися нічиєю. 

Наразі перед підопічними Олександра Петракова стоїть нелегке завдання обіграти дві британські команди – збірні Шотландії та Уельсу. В разі перемоги збірна України зможе відвідати ЧС-2022. З прогнозами експертів на матчі мундіалю, який триватиме з 21 листопада по 18 грудня 2022 року, вболівальники зможуть ознайомитися на сайті vseprosport

Що стосується майбутнього суперника, то британці впевнено провели поєдинки групового турніру. Збірна Шотландії пропустила вперед у таблиці тільки команду Данії, хоча у завершальному турі підопічні Стіва Кларка обіграли данців з рахунком 2:0.

Якщо говорити про статистичні дані, то у минулому році українська збірна сумарно провела 18 матчів у всіх турнірах. У восьми випадках зустрічі закінчилися нічиєю з рахунком на табло 1:1. 

У груповому раунді збірна Україна жодного разу не програла. У матчах кваліфікації до ЧС-2022 команда Олександра Петракова у середньому забивала 1.38 гола за гру, а у свої ворота пропускали один м’яч. Частіше українцям вдавалося забивали в перших таймах, а більше пропускали, навпаки, у других.

У шести останніх іграх відбору до ЧС перемагали шотландці. Пропустили вони лише двічі. У середньому у поєдинках кваліфікації збірна Шотландії забивала 1.7 гола за гру, а пропускала менше одного – 0.7. У 15 матчах, проведених 2021 року, збірна Шотландії тільки тричі поступилася суперникам.

Частіше шотландці забивали у других таймах – 11 разів проти 6. Пропускали підопічні Стіва Кларка більше у перших половинах матчів – п’ять проти двох.

На думку експертів, збірні України та Шотландії мають схожі перспективи щодо отримання перепустки до Катару. Тож на результат матчу вплинуть окремі нюанси, індивідуальна майстерність та стратегія тренерів.

Відповідно до котирувань букмекерів, шанси «Синьо-жовтих» на прохід до фіналу плей-офф – 41%, тоді як у 59% оцінюється вірогідність отримання путівки до ЧС команди Стіва Кларка. Коефіцієнти на прохід британців встановлені на рівні 1.65, українців – 2.35. Коефіцієнти на перемогу українців в основний час – 3.55, а збірної Шотландії – 2.27. Нічия оцінена у 3.20.

Щодо забитих м’ячів, то експерти не очікують багато голів. На їхню думку, найбільш ймовірні варіанти фінального результату на табло за підсумками основного часу гри – 0:0, 1:0, 1:1.