Матч на «киплячому корвалолі»: броварський ФК «Юніон» в 130-хвилинному матчі не пройшов ФК «Селтік» з с. Плоске (ВІДЕО)

image
18 Червня 2019, 15:13
Поділитися:

В неділю, 16.06.2019 року відбувся один з матчів в рамках першого раунду розіграшу Кубку Броварського району з футболу.
В с. Плоске місцевий ФК «Селтік» приймав команду з м. Бровари ФК «Юніон».
Не дивлячись, що матч розпочався вранці біля 10:00, сонце вже піднялось досить високо та неймовірна спека давала розуміти, що матч буде непростим.

 
Бригада суддів на чолі з головним арбітром з смт Велика Димерка Ігорем Сердюченко вивела обидві команди на поле вже близько 10:15. Так, як на полі грали рівні між собою команди, то і явної ініціативи не було у жодного з футбольних клубів. Гра розпочалась жваво, атаки проводились на зустрічних курсах.
Але першими зуміли відкрити рахунок господарі поля. На 29-й хвилині матчу за ФК «Селтік» відзначається Хан Валентин. Хоча перевага в один м’яч тривала не довго. Вже через дві хвилини лівий півзахисник команди «Юніон» Паневін Валентин зрівнює рахунок.

 
Палаюче сонце та більше 30-ти градусів спеки заважали гравцям викладуватись по максимуму. Періодично головний арбітр матчу дозволяв гравцям робити невеликі паузи, аби футболісти змогли попити водичку.
Перший тайм закінчився з рахунком 1:1 і команди пішли до своїх тренерів, які вже підготували для них свої настанови.

 
Другий тайм суттєво не відрізнявся від першого. Команда «Селтік» намагалась свої атаки проводити через фланги, натомість «Юніон» широко не грав, а використовував закиди на центрального нападника. Через коротке та вузьке футбольне поле в с. Плоске ця стратегія зазнавала фіаско.

 
Допомогли броварчанам вийти вперед гравці с. Плоске. Після порушення правил проти «юніонівця» у своєму штрафному майданчику, головний арбітр матчу Ігор Сердюченко показав на одинадцятиметрову позначку. Гравець ФК «Юніон» Микола Іщук на 52-й хвилині матчу скористався шансом вивести свою команду вперед на 100%. Тож вже броварчани мали перевагу в рахунку.
Перевагу то мали, але недовго. На 57-й хвилині матчу атака площинців закінчилась несильним ударом по воротам Вадима Коваля, але цього удару вистачало, аби голкіпер ФК «Юніон» помилився та пропустив між своїх ніг м’яч у ворота своєї команди. Дуже легкий гол записав на свій рахунок гравець ФК «Селтік» Лапюк Віктор

 
Можливо цей гол і трохи «зламав» всю команду, кількість помилок у діях броварчан збільшилась, для гравців з с. Плоске почали з’являтись вільні зони, особливо в центрі поля. Порушень правил з боку броварчан теж збільшилась, видно було що команда нервувала. На фоні цього за неспортивну поведінку жовту картку отримав «юніонівець» Влад Сербін. Це не перший і не останній «гірчичник» в цьому матчі, але саме він надалі стане одним з ключових.

 
Не дивлячись на це команда «Юніон» продовжувала шукати підходи до воріт суперника і на 66-й хвилині матчу броварчанин Валентин Паневін змушує втретє голкіпера «Селтіка» витягати м’яч зі своїх воріт. Дубль Валентина, 3:2 на користь ФК «Юніон», останні хвилини матчу – все складувалась для броварчан як не можна краще… До 84-ї хвилини… Саме тоді «Юніон» порушує правила у штрафному майданчику (який через неправильні розміри футбольного поля займає третю частину його частину) суперника порушує правила. Суддя категорично вдруге за матч показує на одинадцятиметрову позначку. На цей раз вже у ворота броварчан. Гріх було «Селтіку» не скористатись таким подарунком і Олександр Гук за 8 хвилин до закінчення основного часу робить рахунок нічийним – 3:3.

 
Саме з таким рахунком і закінчився другий тайм, який часто є останнім, а але не цього разу. В наступний раунд змагання повинна пройти одна команда, яка переможе в цьому матчі, тому головний арбітр своїм свистком сповістив про два екстратайми по 15 хвилин. 
Президент та тренер команди «Юніон» змінює в своїй команді голкіпера. Замість Вадима Коваля на поле виходить Олександр Чубарєв.
На футбольному полі відчувалась нервовість з боку обох команд, адже одна єдина помилка могла стати ключовим фактором для успіху когось із них.
На 94-й хвилині матчу «здали нерви» у броварчан. Другу жовту картку за неспортивну поведінку отримує «юніонівець» Влад Сербін. Друга жовта – це червона та видалення з поля і ФК «Юніон» вже вдесятьох починають тримати оборону. В таку спеку та після 94-х хвилин біганини це було вкрай тяжко. 

 
Вже на останніх хвилинах другого екстратайму, здавалось, забивати не могли вже ні гравці «Юніона», ні «Селтіка». Що вони і зробили. Нічия 3:3 та післяматчеві пенальті, які змусили піднятись зі своїх місць глядачів матчу, які саме сьогодні святкували День с. Плоске та чекали подарунок у вигляді перемоги від своєї команди.
Команди були рівні і в цій частині важкого матчу. Помилявшись по черзі, футболісти тримали в напрузі і глядачів, і своїх тренерів. Останні сили були «викинуті» на ці післяматчеві пенальті, але на одну силову одиницю, як виявилось, було більше у господарів поля. З остаточним рахунком 3:3 та по пен. 6:5 перемогу здобули гравці ФК «Селтік», які і продовжать надалі боротьбу за Кубок Броварщини з футболу.

– Дуже важка гра, часом мали перевагу, як ігрову, так і територіальну. Ми повинні були вирішувати все за 90 хвилин, але через свої ж помилки «розбазарили» свою ініціативу та зробили подарунок мешканцям с. Плоске на їх свято, – у відчаї після матчу пояснює результат гри президент футбольного клубу «Юніон» Руслан Семенець.
Щодо решти матчів в рамках Кубка Броварщини, то результати були такі:

ФК «Тарасівка» 4-0 ФК «Колос» (Велика Димерка);

ФК «Металург-Красилівка» 10-2 ФК «Альянс» (Бровари);
ФК «Арсенал» (Красилівка) 0-3 ФК «Рудня» (тех.поразка);

ФК «СМ-25» (Семиполки) 6-0 ФК «Альтернатива» (Шевченкове);
ФК «Богданівка» 3-3 п.(5-6) ФК «Десна» (Погреби);

ФК «Ресмус» (Гоголів) 7-0 ФК «Літки»;
ФК «Фаворит» (Требухів) 1-2 ФК «Зазим’я»;

ФК «Штурм» (Княжичі) 3-1 ФК «Димерка».

В наступний раунд змагань проходять дві команди з першої ліги Чемпіонату Броварського району з футболу та сім команд з першої ліги: ФК «Тарасівка», ФК «Металург-Красилівка», ФК «Рудня», ФК «СМ-25», ФК «Десна», ФК Ресмус, ФК «Зазим’я», ФК «Штурм», ФК «Селтік».
Сьогодні, 18 червня під час чергового засідання ГС “Федерація футболу Броварського району”, буде проведено жеребкування наступного раунду змагань.

Більше фото з матчу ФК «Селтік» – ФК «Юніон» дивіться ТУТ

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed