Масштабні руйнування: у Бучі на Київщині назвали приблизну суму збитків, які завдали росіяни

image
15 Травня 2022, 13:43
Поділитися:

Через військове вторгнення армії рф в Бучі під Києвом пошкоджено понад 1,2 тисячі житлових будинків. Попередньо експерти встановили, що сума збитків становить майже півмільярда доларів.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

За інформацією Федорука, через обстріли та бойові дії у Бучанській громаді пошкоджено 1354 будівлі, 1230 з них – це житлові будинки.

Зокрема, 1051 – приватні житлові та 179 – багатоквартирні будинки. Майже половину з них уже обстежили спеціальні комісії, які складають дефектні акти. 124 – це нежитлові приміщення, зокрема, серед них: 29 – заклади освіти, 9 – медичні заклади, 5 – адміністративні будівлі та релігійні споруди, 12 – комунальні об‘єкти, 69 – торгові мережі та інші комерційні приміщення, – написав Федорук.

Спеціалісти обстежили будинки і дійшли висновку, що 178 оглянутих споруд мають 75-100% руйнування, тобто їх неможливо відновити. Зокрема, йдеться про 149 приватних житлових будинки та 10 багатоповерхівок.

Стосовно інфраструктури громади, то загалом зруйновано 55 км ліній електропередач, 75 км газогону та 10 км водогону, розбомблено тягову електростанцію та об’єкти водопостачання, які централізовано забезпечували Бучу електроенергією та водою, – додав міський голова Бучі.

За оцінкою фахівців Мінекономіки та KSE, прямі та непрямі втрати міста-героя становлять 449 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Київщині у Бучанському районі будівельники розпочали реалізацію пілотного проекту з будівництва одноповерхових будинків для тих громадян, які залишилися без даху над головою внаслідок військового вторгнення армії рф.

Також ми повідомляли, що міський голова Києва Віталій Кличко розповів, скільки коштуватиме відновлення зруйнованих будинків через збройну агресію рф у столиці. Столична влада вже визначили перші 20 будинків, які необхідно відновити в першу чергу. Орієнтовна вартість ремонту – 5,8 мільйонів євро.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua