Масові зґвалтування солдатами рф: на Київщині виявили 13 потерпілих

image
21 Травня 2022, 21:00
Поділитися:

На Київщині спеціальна поліцейська мобільна група виявила 13 випадків зґвалтування жінок окупантами рф. І це лише результати роботи за місяць.

За цей період правоохоронці опрацювали 21 населений пункт, опитали близько 340 осіб та виявили 13 потерпілих від сексуальних злочинів.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Фото: Міністерство внутрішніх справФото: Міністерство внутрішніх справФото: Міністерство внутрішніх справ

Вона додала, що з 10 травня група, яка займатиметься пошуком жертв насилля, буде працювати й на Сумщині. А згодом і на інших деокупованих областях.

Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жителями, а також інформують та роз’яснюють куди потрібно звернутися по допомогу, розповіла Павліченко.

Наразі щодо документування та розслідування сексуальних злочинів поліція працює у двох напрямках: перевіряє всю інформацію онлайн та опрацьовує населені пункти, які були під окупацією.

Раніше ми розповідали, що випадки зґвалтувань на захоплених військами рф територіях мали масовий характер. За допомогою до спеціалістів звернулося десятки дівчат. 

Також писали, що прокуратура ідентифікувала ще одного російського армійця, який ґвалтував жінок на Київщині. Ним виявився 20-річний Булат Фассахов – радіотелефоніст гаубичного артилерійського дивізіону 30-ої окремої мотострілецької бригади рф.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua