Масові крадіжки: що найбільше страждає від вандалів на вулицях столиці

image
16 Листопада 2019, 12:26
Поділитися:

У Києві триває потужна посадкова кампанія. Висаджено вже тисячі дерев та кущів, на весну масово висаджують тюльпани, нарциси, крокуси. Але столичні зеленбудівці щодня скаржаться на вандалів, які безжально зводять нанівець знищують їх зусилля.

Нас критикують за озеленення, яке ми створюємо, але скажіть: яке може бути озеленення, якщо ми навіть не встигаємо досадити композицію, як рослини з неї викрадають! Щодня! Розбирають просто шматками! Вже вкрали 78 рослин тільки з однієї локації за минулі три доби. Щодня викликаємо поліцію,  у нас опускаються руки і ми тепер не знаємо чи досаджувати нам задуману композицію, – розповіли у КП УЗН Подільського району.

Така сама ситуація й у Святошинському районі.

Вкрали 10 туй у сквері між вулицями Краснова і Семашка, висаджені дітьми минулої суботи! Кожного разу висаджуючи дерева чи кущі в парках та скверах, ми хвилюємося – чи залишаться вони там, де ми їх посадили. А цього разу вирвали не просто туї, а понівечили ті позитивні емоції, які отримали діти, висаджуючи дерева власними руками, – повідомляє КП УЗН Святошинського району. – На жаль, охорону до кожного квітника чи скверу не приставиш.
 

Озеленення – це важлива складова міського середовища, – говорять озеленювачі з Подолу. -Тому, наші спеціалісти не зупиняються, висаджують якомога більше стандартних саджанців дерев та кущів, як вздовж вулиць, у скверах і парках. Наприклад: днями закінчилась посадка робінії псевдоакації на вул. Набережно-Хрищатицька. А загалом,протягом осіннього періоду (а він ще не закінчився) вже висаджено біля 250 дерев та 3000 кущів.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ