Масгуф – риба по-багдадськи – рецепт дня від Ольги Сумської #СмакДня

image
8 Серпня 2021, 00:34
Поділитися:

Сьогодні Ольга Сумська готує Масгуф, або Рибу по-багдадськи
Для приготування страви потрібно:
Хек – 500 г;
Помідори – 3 шт;
Цибуля – 1 шт;
Лимон – 0,5 шт;
Часник – 2 зуб;
Оливкова олія – за смаком;
Лаврове листя – 2-3 шт;
Коріандр – за смаком;
Кумин – за смаком;
Перець чилі – за смаком;
Розмарин – за смаком;
Сіль / Чорний перець – за смаком

Спосіб приготування: Спершу робимо заправку до риби. Змішуємо спеції: коріандр, кумин, перець чилі, розмарин, а також сіль та чорний перець. Додаємо подрібнений часник і трохи оливкової олії, ретельно перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Деко застелюємо фольгою і трохи змащуємо оливковою олією. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю. Викладаємо першим шаром на деко. Так само тонко нарізаємо лимон і викладаємо на цибулю.
Томати нарізаємо кубиками і викладаємо на деко.
Рибу надрізаємо з обох боків і змащуємо ароматною заправкою ззовні та всередині. Викладаємо на овочі. Всередину риби також вкладаємо лаврове листя.
Запікаємо рибу в духовці, нагрітій до 200 градусів 25-30 хвилин.
Масгуф, або Риба по-багдадськи – готова. Смачного!

Підписуйтесь на наш YouTube-канал: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=kievchannel
_______________________________________________
Головні новини Києва: https://kyiv.media/
Відправити новину: +38 068 044 04 41 (Тelegram, Viber, WhatsApp)
Оперативні новини Києва в Телеграмі коротко: https://t.me/kyivtv
Ми у Твіттері: https://twitter.com/kyiv_tv
Обране для Києва і про Київ у Facebook: https://www.facebook.com/kyivtv/
Бекстейдж, життя каналу, наш бекстейдж в Instagram: https://www.instagram.com/kyiv_tv/