Маршрутки на Київщині сьогодні не поїдуть. А завтра? | Трибуна

image
23 Травня 2020, 18:19
Поділитися:

Станом на 23 травня в Київській області досі лишається зависоким показник інцидентності – кількості випадків захворювань на COVID-19 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення. На сьогодні інцидентність в області становить 13,02 при допустимих не більше 12. Це не дозволяє відкрити рух транспорту і дитячі садочки. Оновлені дані наводить МОЗ.

Нагадаємо, рішення про послаблення карантинних заходів ухвалюють з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності в регіоні одночасно трьох ознак:

інцидентність – коли загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становить менше 12 осіб на 100 тис. населення;завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для шпиталізації пацієнтів з підтвердженими випадками COVID-19 – менше 50 %;середнє число ПЛРтестувань – понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

За даними МОЗ, станом на 23 травня в Київській області наповненість ліжок для шпиталізації хворих із коронавірусом  становить 20,85 %. А охоплення тестуваннями – 18,64 %. Ці дані не зависокі. Але показник інцидентності – 13,02, через що відкрити транспорт і садочки неможливо.

Водночас оновлення вказаних показників відучора відбувається щодня. Це, наприклад, дозволило сьогодні запустити весь наземний транспорт у Києві, де інцидентність становить 11,73. Ще вчора в столиці так само залишався високим показник інцидентності – 15,6.

Тим часом у Київській обласній державній адміністрації після вчорашніх рішень не послаблювати карантин не коментують це питання.

Нагадаємо, вчора міський голова Ігор Сапожко в інтерв’ю «Трибуні» повідомив, що протягом останнього тижня на 100 тис. населення в Броварах припадав лише 1 хворий. Однак, дитячі садочки міста не відкриються ні сьогодні, ні 25 травня.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також:

Сьогодні Київ запускає весь наземний транспорт, метро – з 25 травня. ВІДЕОКоли та за яких умов у Броварах відкриються дитсадочки. ВІДЕОУ Пухівці та Літках – перші випадки зараження COVID-19. СТАТИСТИКАНа Київщині карантин не послаблюють – висока інцидентністьЯк і який пасажирський транспорт ходить у Броварах

Post Views: 40

Джерело: Трибуна – Бровари