Маршрутка № 332 і «екстрена» зіткнулись на Броварському проспекті

image
26 Листопада 2019, 22:37
Поділитися:

Чергова ДТП сталася вчора ввечері неподалік «Птахофабрики Київської», на повороті в бік Зазим’я. Жінка отримала забій шийного відділу хребта і струс головного мозку. На цю аварію направили карету екстреної медичної допомоги із Броварів. До потерпілої «екстрена» не доїхала 10 м – у неї врізалась маршрутка № 332. У результаті – іще одна ДТП і приїзд додатково трьох карет «швидких» на місце. Про обставини пригоди розповіли в екстреній медичній допомозі, керівництві броварського перевізника та, частково, в поліції Києва.

Як зазначив фельдшер «екстреної» Богдан Колодич, який очолював бригаду, карета рухалася із боку Броварів. На перехресті  водій перемістився в перший ряд, оскільки команда не знала точного місця аварії. Однак люди неподалік жестами покликали бригаду повертати праворуч.

Богдан Колодич

Щоб швидко прибути до місця аварії, медики вирішили виїхати на перехрестя на червоний сигнал світлофора. Здійснювати маневр почали зі звуковими та світловими попереджувальними сигналами. Але до потерпілої не доїхали 10 м.

Коли карета рушила, із крайнього правого запасного ряду виїхала маршрутка № 332 із пасажирами, врізавшись у лобову частину «екстреної», каже Богдан Колодич. У новій ДТП постраждав лише «метал». Відсутність потерпілих у цій аварії сьогодні підтвердили і в поліції Києва.

швидка, екстрена, карета

Такий вигляд має карета “ектреної” після ДТП

Як розповідає фельдшер, бригада «екстреної» забрала собі в карету потерпілу з першої ДТП, щоби надати їй медичну допомогу. Однак, рухатись далі автівка не могла. З Броварів викликали ще одну карету для доправлення травмованої до лікарні. А на приїзд поліції лікарі чекали 1,5 год.

Згодом іще одну «екстрену» викликали і для водія маршрутки. Окрім того, на оформлення ДТП прибули патрульні поліціянти Києва. Разом із ними – ще й столична карета з медиками. Таким чином на місці ДТП були задіяні одразу 4 бригади «швидких».

Керівник броварського перевізника «Інватранс» Валерій Іваненко зазначив, що водій маршрутки, насправді, рушив на зелений сигнал світлофора. І саме через це сталася аварія. Він також наголосив, що наслідки ДТП несуттєві – обидві автівки отримали «подряпини».

Очільник екстреної медичної допомоги Броварів Максим Іонов розповів «Трибуні-Броварів», що наразі триває позитивна співпраця із перевізником. Обидва керівники підтвердили, що відшкодуванням збитків  займаються страхові компанії.

У поліції Києва прокоментувати обставини ДТП не змогли. Пресслужба центрального столичного офісу зауважила: оскільки аварія була без потерпілих, нею займаються «патрульні». Водночас прессекретар патрульної поліції Києва фіксації цього ДТП не знайшов.

Зображення – Антон Раков, © «Трибуна Бровари»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари