МАРКУШИН: у цьому році на медицину виділено рекордну суму

image
20 Жовтня 2020, 12:05
Поділитися:

Цього року на медичну галузь Ірпінського регіону виділено рекордну суму – майже 90 млн грн. Це найбільше за роки незалежності України. Що фінансується за ці кошти розказав перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин.

Новий медичний центр

Основне фінансування у 2020 році виділено на будівництво медичного центру. У рекордні строки на вулиці Садовій, поруч із міською поліклінікою, зведено п’ятиповерхову будівлю. Уже завершуються фасадні роботи, всередині розведено комунікації, монтується сучасна вентиляційна система. З дня на день почнуться внутрішньооздоблювальні роботи. Вже до кінця цього року ми відкриємо перший поверх медцентру! Хочу наголосити, що будівництво фінансується виключно з Ірпінського міського бюджету. Уже пішло близько 60 млн грн. Ще стільки ж передбачено на повне завершення будівництва. А от із обладнанням нам допоможе держава. Завдяки проведеним перемовинам, на його закупівлю Ірпеню передбачили 70 млн грн.
Що планується в новому медичному центрі?
І поверх – відділення невідкладних станів з травмпунктом, яке буде працювати цілодобово. Відділення буде мати можливість проведення комп’ютерної томографії (КТ), магніто-резонансної томографії (МРТ), ангіографії, УЗД, ендоскопічні дослідження та лабораторної діагностики. Також на першому поверсі буде розміщено інсультний та інфарктний блок, де буде проводитися лікування цієї патології методом стенування.
У структурі відділення невідкладних станів будуть організовані палати невідкладних станів та інфекційні бокси.
ІІ поверх – гінекологічне відділення на 25 ліжок зі своєю операційною, де будуть проводитися лапароскопічні операції. Також на цьому поверсі розглядаємо розміщення 10 травматологічних та хірургічних ліжок.
ІІІ поверх – тут буде розміщено дитяче відділення на 45 ліжок з інфекційними боксами.
IV поверх – пологове відділення на 40 ліжок. Це буде відділення з індивідуальними пологовими залами, палатами сумісного перебування матері та дитини, операційними, інфекційним пологовим залом. Також буде забезпечено неонатологічний супровід новонароджених дітей.
V поверх – планується створення опікового центру (комбустіологічне відділення), центру пластичної реконструкційної хірургії, а також центру метаболічної хірургії.
Пологове та дитяче відділення будуть мати свої приймальні відділення та окремі ліфти.
Весь корпус буде мати анестезіологічний супровід за рахунок створення окремих палат інтенсивної терапії.

Нові амбулаторії

Цього року в Ірпені відкрили одразу дві амбулаторії сімейної медицини. Одну – на вул. Білокур, іншу – на вул. Ветеранів Афганістану. У нові медзаклади закуплено сучасне обладнання майже на 2 млн грн. Зараз готується приміщення під ще одну амбулаторію! Вона працюватиме на вулиці Українській поблизу парку «Центральний». Відкриємо її наступного року. Наше завдання зробити первинну ланку медицини регіону максимально доступною для мешканців, щоб пацієнт до лікаря йшов не більше 500 м.

У 2020 р. в Ірпені відкрили дві нові амбулаторії сімейної медицини.

Сьогодні в різних куточках Ірпеня працює вже шість амбулаторій сімейної медицини, п’ять із них відкрито нашою командою за останні кілька років.

Перспективи Ірпінської міської лікарні на території Бучі

Ірпінь, а саме Ірпінська міська рада, є власником приміщення Ірпінської центральної міської лікарні, яка розташована у Бучі. Ця лікарня десятиліттями обслуговує мешканців усього регіону – Ірпеня, Бучі, Гостомеля і Коцюбинського. У подальшому буде обслуговувати і новостворені ОТГ – ми не відмовили жодній людини і не відмовимо у майбутньому. Зараз Буча платить за своїх мешканців. Після реформування вторинної медичної ланки, фінансування буде здійснювати держава відповідно до підписаного договору з Національною службою здоров’я України, тобто за кожного пролікованого пацієнта.

Оновлене приймальне відділення в Ірпінській лікарні
Ірпінь планує і надалі розвивати та модернізувати цей медзаклад. Зокрема, цього року вже виділено близько 11 млн грн на закупівлю нового медичного обладнання. Це рекорд за всі роки незалежності України! Таким чином ми виконали усі необхідні умови і підписали договір з НСЗУ на 10 пакетів обслуговування. У перспективі Ірпінська міська лікарня має великий шанс стати сучасним потужним госпітальним округом.

На утримання Ірпінської міської лікарні йде 140 млн грн на рік

Усі спроби Бучанської міської ради забрати цю лікарню у своє підпорядкування – нереальні. Для її утримання на рік потрібно 140 млн грн. У Бучі просто немає таких ресурсів. Зараз Буча відшкодовує близько 12 млн грн на рік за лікування своїх мешканців.

Дитяче відділення на вул. Давидчука в Ірпені

Сьогодні багато ходить чуток про закриття дитячого відділення по вул. Давидчука. Хочу наголосити: ніхто дитяче відділення не закриватиме. Після завершення будівництва нового медцентру воно буде переведене у нове сучасне приміщення. На території, де зараз розташована дитяча лікарня, не буде жодного житлового комплексу чи багатоповерхівки! Там ми облаштуємо дитячий дошкільний заклад, під який і було спочатку побудоване це приміщення. Це буде найбільший садочок в Ірпені на близько 600 місць. Поки не буде побудований новий надсучасний медичний центр дитячу лікарню ніхто нікуди не переводитиме.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: В Ірпені знову запрацювала протиепідемічна амбулаторія
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня