Марія Овдієнко отримала відзнаку почесної громадянки Броварів. ФОТО | Трибуна

image
7 Вересня 2020, 19:33
Поділитися:

Сьогодні броварській краєзнавці, письменниці, видавчині, вчительці, дисидентці СРСР Марії Овдієнко урочисто вручили відзнаку «Почесний громадянин міста Бровари». Ще на початку літа рішення про присвоєння такого звання ухвалила Броварська міська рада.

Як повідомляють свідки й організатори вручення з Броварської міської ради, урочистості відбулися в Броварському краєзнавчому музеї у присутності депутатів,громадськості, колег та близьких почесної броварчанки.

Як відзначили в міськраді, Марія Овдієнко зробила вагомий особистий внесок у становлення української державності, громадське і культурне життя Броварів. Вона і зараз продовжує зберігати та відроджувати історію міста.

7 вересня міський голова Ігор Сапожко, секретар Броварської міської ради Петро Бабич, заступник міського голови Лариса…

Опубліковано Броварська міська рада Понеділок, 7 вересня 2020 р.

«Щиро вітаємо Марію Григорівну з цим визнанням професійної і громадської діяльності! Нехай шана і повага людей завжди зігрівають Ваше щире серце, надихаючи на нові здобутки в ім’я України!», – ідеться в повідомленні Броварської міської ради.

Пані Марія під час заходу розповіла, що не сприймає цю нагороду як особисту. Вона зачитала перелік із приблизно 60-ти живих і 20-ти вже померлих діячів із Броварів, які боролися за Україну. Це – переважно члени Народного руху України та Товариства української мови імені Тараса Шевченка.

Марія Овдієнко також розкритикувала діяльність нинішньої міської влади. Почесна громадянка Броварів зазначила, що вже за нинішнього міського голови в музеї була знищена виставка, присвячена борцям за Україну. А броварський комунальний заклад «Світлиця» займається чим завгодно, але не збереженням пам’яті про Тараса Шевченка.

Фото – Броварська міська рада

Читайте також

Марії Овдієнко та посмертно Федору Шпигу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бровари»Дисидентку і краєзнавицю Марію Овдієнко нагородили премією Ірини Калинець. ФОТОМісто, люди і місця: Марія Овдієнко — людина-історія про опір радянській системі та сучасну культуру Броварів

Перегляди публікації: 0

Джерело: Трибуна – Бровари