“Маніпулювати не треба”: Віталій Кличко розповів про роботу “Пунктів незламності”

image
27 Листопада 2022, 19:46
Поділитися:

Міський голова Віталій Кличко відреагував на звинувачення центральної влади в поганій роботі пунктів обігріву.

Він закликав не маніпулювати темою обігрівів, адже, за його словами, понад 430 пунктів незламності, які заявлені на сайті – працюють.

Про це він зазначив у відеозверненні, яке оприлюднив на своєму Telegram-каналі.

“Я не хочу, особливо в нинішній ситуації, вступати в політичні баталії. Це безглуздо. Мені є чим займатися. Та зазначу, що маніпулювати не треба! Оскільки дивним виглядає: коли вчора я їздив перевіряв роботу пунктів, зустрічаю народних депутатів від партії влади. І вони в приватній розмові мені говорять, що всі пункти, де вони побували, відкриті і працюють. А потім постять якісь незрозумілі фото. Це виглядає, м’яко кажучи, негарно. – Як для українців, так і для наших іноземних партнерів. Сьогодні, коли всі повинні працювати спільно, починаються якісь політичні танці”, – наголосив мер столиці.

Мер підкреслив, що на випадок надзвичайної ситуації міська влада планує оперативно розгорнути ще понад 100 пунктів.

Також він додав, що наразі до пунктів обігріву звернулися всього 3700 людей. В основному – щоб зарядити телефони та інші гаджети. А також погрітися у випадку тимчасового припинення теплопостачання у будинки містян.

Мер запевнив, що міська влада забезпечила понад 400 генераторів для роботи цих пунктів. Ще близько 100 генераторів надали волонтери та благодійні організації. Тому деякі пункти мають по два генератори. В приміщеннях пунктів є запас питної води, чай, печиво, передбачені автономні пристрої для обігріву приміщень.

Частину пунктів обігріватимуть централізовано. Для цього котельні, що знаходяться поряд, оснащені потужними генераторами. Таких котелень 40. Також незабаром місто отримає 12 пересувних модульних котелень, які замовило спеціально під пункти обігріву. Одна така котельня зможе підтримувати комфортну температуру одразу в кількох приміщеннях, – розповів мер. 

Адреси всіх пунктів є на карті, що розміщена на офіційному сайті столиці.

Нагадаємо, вечері 27 листопада президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу відповідальніше поставитися до забезпечення “Пунктів незламності”. За його словами, він отримав багато скарг із Києва.

Читайте також: Снігопади і морози: у Києві різко погіршиться погода

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua