Малі та середні приватні підприємства мать шанс отримати грант

image
31 Травня 2019, 10:39
Поділитися:

Програма USAID Ukraine – USAID Україна «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ)  надає грантову підтримку малим та середнім підприємствам України. Мова про підприємства, які працюють у нових галузях та галузях, що розвиваються і мають потенціал для швидкого зростання, створення інвестицій та збільшення зайнятості.

Програма особливо зорієнтована на роботу в галузях ІТ-послуг та виробництва меблів, однак вона відкрита для грантових заявок від інших галузей економіки.

КЕУ надає гранти, які слугуватимуть виконанню одного з наступних завдань:

збільшення обсягу інвестицій в українські МСП;
збільшення обсягів продажів МСП;
створення постійних робочих місць у відповідному секторі;
та/або покращення доступу до фінансових можливостей для МСП.

Для отримання грантів необхідно подати заявку. Середній час між подачею заявки та отримання грантової допомоги становить два місяці. Цей термін може змінюватися в залежності від складності запропонованої діяльності.

Процес подання заявок складатиметься з двох етапів. Заявки розглядатимуться в міру їх надходження.

Етап 1: заявники подають концепцію грантового проекту та бюджет грантового проекту за формою, наданою у Додатку A. Концепцію грантового проекту розгляне незалежний комітет із грантового відбору. Для участі в Етапі 2  відберуть тльки найбільш життєздатні концепції.
Етап 2: заявники, обрані за результатами Етапу 1, подають повну заявку згідно з вказівками Програми КЕУ. Заявники мають довести свою прийнятність відповідно до критеріїв, детально описаніих у Розділі III. Також заявники пройдуть експертизу/оцінку, яку проведуть перед наданням гранту. Відібраним кандидатам нададуть технічну підтримку, рекомендовану  Програмою.

Кінцевий термін подачі заявок – 29 лютого 2020 року.

Які документи варто подавати, можна подивитися ТУТ.

Державні установи, в тому числі організації з участю державного капіталу та квазідержавні організації, визначені в ADS 302.3.3не мають права на отримання грантів у рамках цього РПЗ.

Спеціалісти КЕУ допомагатимуть заявникам зрозуміти процедуру подання заявок у режимі електронного листування. Всі запитання можна надсилати на електронну адресу: [email protected]

Джерело: Трибуна Бровари