Маленький Зе: в екопарку “XII Місяців” на Київщині народилася зебра

image
22 Березня 2022, 16:45
Поділитися:

22 марта 2022 г. 15:02

В екопарку “XII Місяців” в Демидові (Вишгородський район, Київщина), який перебуває під тимчасовою московитською окупацією, народилась зебра, якій дали ім’я Маленький Зе. До війни в екопарку утримувались понад 300 тварин, серед яких – жирафа, тигри, носоріг, бегемот тощо. Зараз тварини потерпають від нестачі їжі й поступово вмирають. А тимчасово окупований Демидів перебуває під загрозою затоплення.

Про народження зебри KV стало відомо з поста на Facebook директора екопарку “XII Місяців” Михайла Пінчука.

“Якось крізь увесь цей дим пробиваються промінчики – і змушують усміхнутися. Тиждень тому народилося зебреня і, на диво, вижило, і ніби у мами молоко їсти і вона його годує. Я не встиг взяти участь у виборі імені або запропонувати назвати зебреня Вам, друзі. Наші герої у парку представили його мені одразу під ім’ям Маленький Зе”, – написав Михайло Пінчук.

в Телеграм

З його Facebook-сторінки також відомо, що тварини, яким не вистачає їжі, поступово вмирають. Керівництво та співробітники екопарку звертаються до усіх з проханням створити гуманітарний коридор, щоб передати їжу для тварин та дизельне паливо. Зараз це вкрай складно, бо в Демидові осіли рашистські окупанти.

Також через зруйновану дамбу рівень води на поймі річки Ірпінь сягнув максимально допустимого рівня і Демидів опинився під загрозою затоплення.

Читайте: На Київщині річка Ірпінь вийшла з берегів, під загрозою затоплення окуповані села

Фото: Facebook Михайла Пінчука

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона