«МакДональдз» себе рекламує, а «Сотка» готує відкриття розважального майданчика – підсумки інвестради

image
18 Жовтня 2019, 20:22
Поділитися:

Під час засідання інвестиційної ради 11 жовтня депутати розглянули низку питань. Серед іншого встановлений розмір пайової участі для офісного центру на вул. Гагаріна, 21, наданий дозвіл на розміщення об’єкта зовнішньої реклами для ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» біля ТРЦ «Mark» та попередньо погоджено відкриття дитячого розважального майданчика з літнім кінотеатром на території «Сотки», що на Тормаші.

Першим питанням інвестиційна рада міста (далі за текстом – інвестрада) розглянула звернення ТОВ «Альянсінвестбуд» щодо встановлення відсотка пайової участі замовника будівництва багатофункціонального центру на вул. Гагаріна, 21. Начальник юридичного управління Олександр Каштанюк повідомив, що забудовник звернувся з проханням встановити розмір пайової участі на рівні 7% від кошторисної вартості будівництва. Але, враховуючи кошторис витрат, що надав замовник будівництва, чиновник запропонував встановлення відсотка на рівні 9. Інівестрада підтримала саме такий розмір пайової участі.

Як пояснив Олександр Каштанюк, зменшення максимального розміру на 1% пов’язано з витратами забудовника на ремонтні роботи у сусідньому з офісним центром житловому будинку на вул. Гагаріна, 23. Усі витрати, сума яких дорівнює близько 190 тис.грн, здійснювалися на прохання мешканців цього будинку. Витрати уважно перевірені та дають підстави на зменшення пайової участі на 1%. Проєктно-кошторисна документація по цьому об’єкту ще вивчатиметься профільними чиновниками, але орієнтовна сума пайової участі складатиме близько 2 млн грн.

Будівництво це не завершено, але забудовник уже звернувся з проханням щодо передачі інженерних мереж місту

Наступним питанням розглядалося звернення фізичної особи Гуртової Г.І. про встановлення пайової участі при забудові індивідуального житлового будинку на вул. Дорошенка, 22 площею 369 м кв. Пенсіонерка довго бідкалася на нестачу коштів для завершення будівництва будинку і просила встановити їй відсоток у розмірі 0,5%. Але після перемовин із членами інвестради погодилася сплатити 1%, що складе близько  20,0 тис. грн.

інвестрада

Індивідуальний житловий будинок на вул. Дорошенка, 22

Фізична особа Гончар Л.І. звернулася з проханням встановити розмір пайової участі при забудові «індивідуального житлового будинку з вбудованими кімнатами готелю», чим «загнала» членів інвестради в глухий кут. Згідно з чинним законодавством, існують або індивідуальні житлові будинки, або адміністративні будівлі, відповідно, відсоток пайової участі для таких будівель різний. Громадянка не змогла пояснити, як їй вдалося оформити документи на забудову із порушеннями, також вона називала різну площу будівлі – від 700 до 1500 м кв. Члени інвестради порадили їй довести до ладу документи та визначитися: це житлова чи адміністративна забудова, а поки що питання з розгляду зняли.

Як видно на фото, в цій будівлі давно функціонує готель «Веста», який також вказаний на сайті Booking.com

інвестрада

Насправді за цією адресою два будинки з’єднані в один, тому важко зрозуміти: це житло чи готель?

ТОВ «БроТепло» звернулось за дозволом на встановлення  рекламного борду на вул. Київській в районі зупинки «Інтернат» та погодження рекламних банерів у кількості 3 штук на фасаді офісного приміщення на вул. Київській, 234-А.  Головуючий на засіданні Олександр Резнік висловив думку, що встановлення борду погіршить безпеку дорожнього руху, створивши «сліпу зону» для водіїв, отже у встановленні ОЗР відмовили, а встановлення 3-х рекламних банерів на фасаді – дозволили.

інвестрада

Будівля офісних приміщень майже вся вкрита рекламою

Члени інвестради одностайно погодили розміщення об’ємно-просторової конструкції на вул. Київська, 239 для ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд». Мова йде про обмежувач висоти для автомобілів біля МакДрайву в ТРЦ «Mark». З цього рішення можна зрозуміти, що відкриття  довгоочікуваного МакДональдзу в Броварах не за горами.

інвестрада

На цю конструкцію  кріпитиметься  фірмовий знак МакДональдзу

У зв’язку з відкриттям чергового магазину торгової марки  «Eva» на вул. Я. Мудрого, 88, ТОВ «РУШ» узаконювало рекламу на фасаді: вивіска – 1 шт, банер – 4 шт, торцеві лайтбокси – 2 шт.

АТКБ «ПриватБанк» продовжував на 5 років термін оренди для своєї рекламної конструкції на вул. Київська, 66. Важко повірити, що банк, який цього року отримав рекордний прибуток, є власником цього іржавого рекламного носія. Але інвестрада заявника підтримала.

інвестрада

Іржава конструкція об’єкта зовнішньої реклами «прикрашає» вул. Київську

«Родзинкою» засідання став розгляд звернення ПП «Погляд» про «узаконення» 6 тимчасових споруд та облаштування дитячого розважального майданчика «Парк сімейного відпочинку «4 сезони» на власній території підприємства на вул. С. Москаленка, 14 (колишній клуб «Сотка»).

інвестрада

Фасад території “Сотки” схожий на різнобарвний ринок, при цьому, жоден МАФ наразі не узаконений

Презентував проєкт  особисто директор підприємства Валерій Шевчик: «На Торгмаші не вистачає об’єктів для культурного відпочинку. Тому на території буде працювати літній кінотеатр, сучасний дитячий майданчик та атракціони. Закладів громадського харчування на території майданчика поки що не плануємо».

інвестрада, В. Шевчик

Валерій Шевчик презентує новий об’єкт культурного відпочинку на Торгмаші

Обговорення тривало жваво, особливо членів інвестради турбувало правильне визначення об’єкта: майданчик дитячий чи розважальний? Головуючий особливо наполягав на необхідності приведення до ладу фасаду території та проведення благоустрою прилеглої території (заміні старого асфальту на ФЕМ-плитку). Сам керівник підприємства багато разів підкреслював, що територія закладу є приватною, тому він тривалий час не узаконював МАФи на своїй території. У підсумку, звернення підтримали при умові погодження розважального об’єкту з управлінням архітектури, а зовнішнього благоустрою прилеглої території – з УБЖКГІТ.

інвестрада

Візуалізація фасаду парку розваг «4 сезони»

інвестрада

Візуалізація території парку розваг «4 сезони»

Останнім питанням члени інвестради задовольнили звернення ТОВ «Укрветпромпостач» щодо продовження дозволу на встановлення ОЗР на вул. Я. Мудрого, 94 ще на 5 років.

Читайте також:

1.«Броварський лісоповал»: дозволів на будівництво 6-ти по верхівки на Гагаріна не видавали

2. «Добудова» на Гагаріна: дерева зрізали «авансом» – без дозволу на будівництво 

3. Будівництво на Гагаріна може бути небезпечним для школярів – директор ЗОШ № 7 

4. «Альянсінвестбуду» дозволили почати проектні роботи в рамках будівництва на Гагаріна, 21

5. Будівництво офісного центру на Гагаріна: до вересня планують залити фундамент 

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари