Макарівський медичний фаховий коледж святкує 65-річчя

image
6 Грудня 2021, 17:19
Поділитися:

Перший заступник голови Київської обласної Ярослав Добрянський та Макарівський селищний голова Вадим Токар привітали колектив та студентів закладу з ювілеєм.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення осередку політичної партії “За Майбутнє” на Київщині.

Ярослав Добрянський, зокрема був вражений, великою кількістю позитивних відгуків про освітній заклад у мережі інтернет.

“Дякую викладачам закладу і бажаю, щоб вдячність студентів давала вам наснаги на майбутню працю. А студентам хочу побажати, щоб їхні мрії збувалися”, – сказав Добрянський під час зустрічі.

Вадим Токар, у свою чергу, наголосив, що місцева влада зацікавлена в якісній освіті студентів в Медичному коледжі. Після навчання молодих спеціалістів заохочують працювати у Макарівській громаді.

“Ми створюємо умови для того, щоб наші випускники залишалися працювати у громаді, у наших місцевих медзакладах. Тому ми безумовно зацікавлені, щоб коледж пропонував студентам якісну освіту саме тут, у нашій громаді, а після того громада пропонувала молодим спеціалістам якісні робочі місця. Разом, спільними зусиллями, продовжуємо формувати позитивний мікроклімат, який сприятиме молодим людям у працевлаштуванні і буде основою якісного життя у громаді загалом”, – прокоментував подію голова громади.

Нагадуємо, на черговій сесії Макарівської селищної ради 25 червня 2021 року внесено зміни до Програми розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг. Зміни стосуються нових методів залучення медичного персоналу до ФАПів, які знаходяться у сільській місцевості.

Зокрема, депутати вирішили в тестовому порядку оплатити навчання у медичному коледжі ряду студентів, які потім, згідно умов контракту, розпочнуть роботу у сільській місцевості. Також рішення Макарівської селищної ради передбачає можливість компенсування медичним працівникам, які працюватимуть у сільській місцевості, витрат на житло.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що на Макарівську громаду чекає ряд проектів у 2022 році, які фінансувативуться з обласного бюджету.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело