Макарівський багатопрофільний ліцей став партнером у програмі «Навчай для України» – Макарів Діловий

image
4 Липня 2021, 02:37
Поділитися:

Макарівський багатопрофільний ліцей один із 4 навчальних закладів-партнерів у Київській області, де вже цієї осені викладати окремі предмети учням будуть вчителі-випускники педагогічних ВУЗів за програмою співпраці «Навчай для України».
Наш ліцей отримує: молодих мотивованих вчителів, які захоплені власним предметом і готові ділитися цим захопленням з дітьми.
Участь школи у програмі «Навчай для України» це набагато більше, ніж просто можливість отримати учасника, який викладатиме певний предмет. Це також позашкільні активності для дітей, можливості професійного розвитку для адміністрації та педагогічного колективу, а також середовище постійного руху до нових освітніх можливостей в спільноті однодумців.
«Навчай для України» побудувала багаторівневу систему підтримки учасника протягом усієї програми, яка складається з Літнього інституту, навчання на магістерській програмі з освітніх та педагогічних наук Київського університету імені Б. Грінченка, менторської та методичної підтримки.
Літній інститут – це п’ятитижнева освітня програма, яка збирає усіх учасників на інтенсивну підготовку перед початком роботи у школі. Літній інститут, зазвичай, проходить в липні-серпні та є обов’язковим для всіх учасників. В програму Літнього інституту входять заняття з педагогіки та вікової психології, лідерства, освітнього менеджменту, роботи в команді та практика проведення занять з супроводом досвідчених вчителів.
Учасники, котрі не мають педагогічної освіти, з початком програми вступають на магістерську програму з освітніх та педагогічних наук, розроблену Київським університетом імені Б. Грінченка в партнерстві з «Навчай для України». Форма навчання на програмі заочна.
Ментор супроводжує учасника з його першого дня роботи в школі через регулярні дзвінки, візити на уроки, консультації, методичну допомогу та зворотній зв’язок.
Досвід попередніх учасників показує, що така система підготовки, поєднана з підтримкою та наставництвом з боку колективу школи, допомагає учаснику ефективно увійти у процес роботи в школі.
Перед стартом програми у вересні 2021 року, кожна школа спільно з командою «Навчай для України» розробить власний план спільної роботи протягом двох років. На щомісячній основі команда підтримуватиме зв’язок зі школою з приводу реалізації цього плану та збиратиме відгуки школи про роботу учасника.
Учасники «Навчай для України» стають вчителями та частиною колективу у школі, в яку приїжджають на 2 роки. Саме тому вони будуть офіційно працевлаштовані та отримуватимуть заробітну плату.
За ініціативи керівництва ліцею вже знайдено житло для оренди та проживання молодих спеціалістів. Комунальні послуги будуть оплачуватись за грантові кошти громадської організації. На сьогодні співпрацювати з Макарівським ліцеєм виявили бажання 2 педагоги (предмети викладання: інформатика та іноземна мова). Загалом замовлення по навчальному закладу – 7 вчителів.
Бажаємо плідної підготовки до нового навчального року і щоби викладання предметів відбувалось неодмінно у живому спілкуванні вчителів та учнів!
Марина ТОКАР

Джерело: Макарів Діловий