Макарівська селищна рада надала допомогу мешканцям громади

image
13 Жовтня 2021, 16:07
Поділитися:

12 жовтня Комісія Макарівської селищної ради розглянула ряд заяв від мешканців громади щодо надання матеріальної допомоги, загальна сума допомоги склала більше двохсот тисяч гривень.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на телеграм канал Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

12 жовтня під головуванням заступника селищного голови Богдана Живаги у рамках реалізації Комплексної програми “Турбота” на 2021 рік Комісією з розгляду питань надання соціальної матеріальної допомоги мешканцям Макарівської селищної територіальної громади розглянуто 38 заяв громадян щодо надання допомоги, одна з них стосувалася пожежі.

Розмір соціальної матеріальної допомоги встановлено диференційовано, в індивідуальному порядку, залежно від тяжкості хвороб чи тяжкості становища заявників.

Загальна сума виплат склала 231 000 гривень.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що Макарівська селищна рада згідно комплексної програми “Турбота” виділила мешканцям громади 61000 гривень у серпні, у вересні сума допомоги склала 298 000 гривень.

Довідка інформаційного агентства “MKV”

Комплексна програма “Турбота” на 2021 рік була затверджена 24 грудня 2020 року на сесії Макарівської селищної ради VIII скликання.

Категорії громадян, на яких поширюється дія Програми та обсяги надання грошової допомоги:
  • матеріальна допомога спортсменам із категорії сиріт та спортсменам інвалідам – до 2 тисячі гривень;
  • одноразова допомога на поховання особи, яка не досягла пенсійного віку та на момент смерті не працювала, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна – в розмірі 1 прожиткового мінімуму на день подання заяви на 1 особу, яка в гатила працездатність;
  • одноразова допомога громадянам, які постраждали від пожежі, затоплення або стихійного лиха та проживають на території громади – до 20 тисяч гривень;
  • одноразова допомога громадянам в разі тяжкого захворювання, або які перенесли чи потребують оперативного втручання та місце проживання яких наразі є і було зареєстровано на території Макарівської селищної ради на 01.01.2021 – до 5 тисяч гривень;
  • одноразова адресна допомога ветеранам Другої світової війни, які офіційно зареєстровані на території Макарівської селищної ради – до 2 тисяч гривень;
  • одноразова матеріальна допомога членам сімей загиблих під час здійснення ООС, місце проживання/перебування яких до до взяття участі в операції було офіційно зареєстровано в населеному пункті Макарівської селищної ради – до 20 тисяч гривень.
    Встановили батьківську плату за харчування дітей:
  • в розмірі 50% від вартості харчування за день у дошкільних навчальних закладах, що належать до комунальної власності територіальної громади Макарівської селищної ради.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело