Макарів відвідала шведська делегація, у її складі Міністр фінансів та Посол Швеції в Україні

image
14 Листопада 2023, 14:51
Поділитися:

У Макарові продовжують працювати над об’єднанням зусиль щодо відбудови громади і відчувають міжнародну підтримку. Делегація зі Швеції мала змогу побачити руйнування на власні очі та оцінити якої допомоги громада потребує для відновлення.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівького селищного голови Вадима Токаря.

На чолі з Міністром фінансів України Сергієм Марченком до Макарова завітала шведська делегація у складі Міністра фінансів Швеції Елізабет Свантессон, Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні Мартіна Оберга.

“Розповів гостям про наслідки руйнувань, які зазнала наша громада під час активної фази бойових дій, з якими труднощами нам довелося зіштовхнутися у процесі відновлення та як на сьогодні триває відбудова у громаді. Окремо поговорили про те, якої допомоги потребує наша громада сьогодні”, – відмітив Вадим Токар.

Делегація відвідала Макарівський ліцей №1, який найбільше постраждав серед усіх освітніх закладів нашої громади. Унаслідок обстрілів у закладі була повністю зруйнована їдальня, вибиті всі вікна, через пряме влучання у третій поверх зруйнована покрівля та кабінети.

“Щиро дякую міжнародним партнерам за увагу до нашої громади, небайдужість до України та допомогу”, – підкреслив Макарівський селищний голова.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у Макарові капітально відновлять Макарівський ліцей №1 в який влучили російські окупанти.

Нещодавно 20 школярів з Макарівської громади гостинно прийняло місто-побратим Макарова у Німеччині- Вандліц.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело