Маямі підтримало ідею про передачу Україні цивільної зброї. Першу партію отримає Ірпінь

image
2 Серпня 2022, 12:51
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Місто Маямі, яке незабаром стане побратимом Ірпеня, першим підтримало ідею про передачу Україні та, зокрема, Ірпеню надлишку цивільної зброї. Про це, виступаючи на сесії Ірпінської міської ради, розповів народний депутат України Мар’ян Заблоцький.

«Ми з паном Олександром (Маркушиним) започаткували ідею, яку втілюємо спільно. Вона полягає в тому, щоби брати цивільну зброю у Сполучених Штатах Америки і озброювати членів ДФТГ і просто громадян України», – сказав парламентар.

За його словами, до початку війни в Україні було 600 тисяч озброєних людей – це менше 2% більш ніж 30-мільйонного дорослого населення. У власності громадян США на 300 мільйонів населення є понад 800 мільйонів одиниць зброї, і щороку американці купують по 20 мільйонів одиниць. У країні працюють 53 тисячі магазинів зброї.

«Завоювати таку країну неможливо фізично, тому що там кожна людина озброєна, особливо в південних штатах – таких як Флорида», – зауважив депутат.

Мар’ян Заблоцький

«Власне, виникла ідея, щоби просити у громадян США їхню надлишкову зброю, адже в багатьох просто десятки одиниць. Багато з них готові поділитися зайвою зброєю – передати її сюди. Дуже багато там також конфіскованої зброї: у США понад 100 тисяч одиниць зброї щороку конфісковується і знищується, на що витрачаються кошти їхніх платників податків. Місто Маямі першим погодилося (ми зверталися до кількох міст), щоби всю конфісковану зброю, яку вони мають зараз, подарувати Ірпеню. Це доволі історичний момент і прецедент. Зараз місто Маямі погодилося передати 147 пістолетів і 20 автоматів – 10 автоматів Калашникова і 10 сучасних AR-15», – розповів Мар’ян Заблоцький.

Він також висловив упевненість у тому, що приклад Маямі наслідують також інші міста США. Зокрема, за словами депутат, зараз тривають активні перемовини з міською владою Х’юстона.

Нагадаємо, Маямі незабаром стане побратимом Ірпеня: сьогодні на сесії Ірпінської міськради депутати проголосували за укладання угоди про співробітництво й партнерство між двома містами. У Маямі таке рішення було ухвалене наприкінці липня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV