МАГАТЕ заявляє, що на Запорізькій АЕС порушені всі заходи ядерної безпеки

image
3 Серпня 2022, 18:09
Поділитися:

3 серпня 2022 г. 18:06

На Запорізькій атомній електростанції порушені всі заходи ядерної безпеки. Окупанти перервали ланцюг постачання необхідних запчастин та обладнання. У МАГАТЕ заявляють, що це може призвести до аварійних ситуацій.

Про цеKВстало відомо з інтерв’ю гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі Associated Press.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами гендиректора, на захопленій ЗАЕС порушені всі принципи ядерної безпеки.Станція розташовується у зоні бойових дій та вже зазнала обстрілів на початку війни.

“Якщо зібрати усі фактори разом, у вас буде каталог речей, які ніколи не повинні відбуватися на жодному ядерному об’єкті”, — сказав Гроссі.

Наразі електростанція захоплена російськими окупантами. Втім, там продовжує працювати український персонал. МАГАТЕ підтримує зв’язок із захопленими співробітниками — але канали спілкування непостійні та нестійкі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Гроссі наголосив, що МАГАТЕ повинна провести інспекцію на станції. Спеціалісти зможуть переконатися, що ядерний матеріал перебуває під захистом.

Втім, українська сторона відмовляє МАГАТЕ у візиті на станцію, тому що це б означало легітимізацію окупантів.

Нагадаємо, “Енергоатом”викрив чергову спробу росіян узаконити своє перебування на Запорізькій АЕС. Відповідно заяві держпідприємства, є підозра, що очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі допомагає рф, тому йому було відказано у візиті на атомну електростанцію.

Читайте:Держсекретар США звинуватив росію у використанні Запорізької АЕС, як ядерного щита для нападів на Україну

Фото: Андрій Цаплієнко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона