МАГАТЕ попередила про загрози для Запорізької АЕС

image
6 Червня 2022, 19:24
Поділитися:

6 червня 2022 г. 19:09

НаЗапорізькій атомній електростанції,яку зараз контролює рф,принаймні п’ять із семи неодмінних умов ядерної безпеки та захисту вже порушено.

Про це KВ стало відомо з повідомлення CNN з посиланням на голову Управління ООН з ядерного нагляду Рафаеля Маріано Гроссі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Є сигнали з України про їхню стурбованість перебоями в ланцюжку постачання запасних частин на Запорізьку АЕС. Це означає, що тепер принаймні п’ять із семи необхідних стовпів ядерної безпеки та фізичної безпеки на об’єкті були скомпрометовані. Український регулятор поінформував нас, що вони “втратили контроль” над ядерним матеріалом об’єкта, на який поширюється дія Угоди про гарантії між Україною та МАГАТЕ”, – додав Гроссі.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) зазначив, що активно працює над погодженням та організацією міжнародної місії під керівництвом МАГАТЕ на АЕС, націленої на виконання основних робіт з ядерної безпеки та захисту.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше повідомлялося, що Україна має намір повністювідключити Запорізьку атомну електростанціюна окупованій російськими військами території. Такий варіант розглядають у разі загрози втрати контролю за ЗАЕС.

Читайте:МАГАТЕнаправить групу експертів з ядерної безпеки до Чорнобильської АЕС

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона