МАГАТЕ не підтвердило заяву про замінування ставка-охолоджувача ЗАЕС

image
22 Червня 2023, 18:51
Поділитися:

22 червня 2023 г. 18:45

У Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ)зауважили, що гендиректор Рафаель Гроссі під час візиту на ЗАЕСмін у ставку-охолоджувачі не виявив. Втім підтвердили, що міни є за межами станції, а також у певних місцях всередині.

Про це, як передає KВ,йдеться в повідомленні від 21 червня 2023 р. на сайті МАГАТЕ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“МАГАТЕ відомо про повідомлення про мінування біля ставка-охолоджувача. Під час візиту генерального директора, включно зі ставком-охолоджувачем, мін на місці виявлено не було”, – йдеться у повідомленні.

Однак МАГАТЕ заявило, що їй відомо про попереднє розміщення мін за межами периметра заводу, про що агентство повідомляло раніше, а також у певних місцях усередині, які, як пояснив персонал служби безпеки рф, були встановленні з “оборонною метою”.

“Наша оцінка цих конкретних місць розміщення полягала в тому, що хоча наявність будь-якого вибухового пристрою не відповідає стандартам безпеки, основні функції безпеки об’єкта не зазнають істотного впливу. Ми стежимо за цією проблемою з великою увагою”, – сказав генеральний директор Гроссі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ повідомила, що генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Ґроссі закликав Україну та Росію дотримуватися принципів безпеки для захисту Запорізької АЕС.

Читайте:росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції, – Зеленський

Фото: АрміяInform

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона