МАГАТЕ направить постійні технічні місії на всі АЕС в Україні – Шмигаль

image
13 Грудня 2022, 15:20
Поділитися:

13 грудня 2022 г. 15:06

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) найближчим часом направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Експерти будуть працювати на п’яти українських АЕС.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за результатами зустрічі з главою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі 13 грудня у Парижі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Рафаель Гроссі повідомив, що найближчим часом МАГАТЕ направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Незалежні експерти організації будуть працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС”, – повідомив Денис Шмигаль.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він зазначив, що це значно підвищить технічну і технологічну безпеку. Метою місії є убезпечення станцій та фіксація всіх можливих спроб зовнішніх впливів, зокрема обстрілів з боку російського агресора.

Також на зустрічі з Гроссі обговорювалися кроки, необхідні для демілітаризації Запорізької АЕС.

Нагадаємо, 29 листопада гендиректора МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив про наміри агенції посилити свою присутність на всіх атомних електростанціях в Україні. Також обговорюється питання термінового створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

Читайте: Рашисти катують працівників Запорізької АЕС, – “Енергоатом”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона