Литва передала Україні ще дві відремонтовані артустановки Panzerhaubitze 2000

image
3 Грудня 2022, 16:22
Поділитися:

3 грудня 2022 г. 16:03

У Литві продовжується ремонт німецьких самохідних артилерійських установок. Ще дві відремонтовані Panzerhaubitze 2000 прибули до України.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса у Twitter.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ще дві гаубиці PzH2000 відремонтовано та доставлено в Україну. Разом з боєприпасами”, – повідомив він.

????????????????Two more PzH2000 howitzers were repaired and delivered to Ukraine. Along with ammunition. pic.twitter.com/yA0ntjGQcE

— Arvydas Anušauskas (@a_anusauskas) December 3, 2022

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Литва відремонтує для України 12 артустановок Panzerhaubitze 2000. У кінці жовтня ц.р. 2 відремонтовані українські САУ PzH 2000 повернулися в Україну, ще 2 прибули для відновлення.

Згідно з повідомленням порталу “Мілітарний”, про те, що Литва бере на себе зобов’язання з ремонту PzH 2000 українських сил, стало відомо у середині вересня. Ймовірно, самохідні установки проходять ремонт на підприємстві Lithuania Defense Services (LDS). Через інтенсивність ведення артилерійського вогню українські гаубиці потребують постійного якісного технічного обслуговування.

Як інформувала KВ, на Алеї сміливості, що знаходиться на площі Конституції у столиці, відкрили табличку з ім’ям прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте. Цю табличку створили на знак подяки за допомогу, яку литовський народ надає Україні в боротьбі з росією.

Читайте: У Києві на Алеї сміливості з’явилась табличка на честь прем’єрки Литви (фото)

Фото: Міноборони Литви

КиївВлада



Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона