Лук’янівську площу планують зробити зручнішою

image
23 Вересня 2020, 13:43
Поділитися:

У Києві відбувся воркшоп для формування зручного громадського простору на Лук’янівській площі за участі міської влади та представників урбаністичного середовища. Метою проєкту також є встановлення комфортного дорожнього руху.

Захід був організований Радою з урбаністики Києва та Департаментом транспортної інфраструктури.

– Лук’янівська площа знаходиться у самому центрі не тільки Шевченківського району, а й столиці. Це місце є наразі з підвищеним ризиком для пішоходів та насиченим транспортним трафіком зазначив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Концепція передбачає перетворення Лук’янівської площі на більш зручну для пішоходів, велосипедистів, а також для людей, що користуються громадським транспортом. Планується також покращення благоустрою та озеленення площі.

Міська влада планує реставрувати Лук’янівську площу ще з 2012 року і має плани та напрацювання. До облаштування планують долучити інвесторів, тому не доведеться залучати міське фінансування.

Зазначимо, що Стратегія розвитку міста Києва передбачає покращення пішохідного простору, а також створення безбар’єрного, комфортного та безпечного пішохідного простору, доступного для всіх категорій населення.

Нагадаємо, на сходи київського фунікулера нанесли піктограми.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ