Лобістка великих забудовників Олена Шуляк очолила містобудівний комітет ВР

image
13 Грудня 2022, 15:46
Поділитися:

13 грудня 2022 г. 15:33

Сьогодні Верховна Рада (ВР) призначила очільницю партії “Слуга народу” Олену Шуляк (на фото ліворуч) головою комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Тепер їй буде значно легше протягувати законопроєкти в інтересах великих забудовників, яких в комітеті представляє секретар комітету, віцепрезидент Конфедерації будівельників України (КБУ) та власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко (на фото праворуч).

Про це KВ стало відомо з повідомлення народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За проєкт постанови №8257 про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів ВР (автор – глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія) проголосували 235 парламентарів.

Роксолана Підласа (фракція “Слуга народу”) очолила бюджетний комітет. Попередній голова комітету Юрій Арістов (фракція “Слуга народу”) від сьогодні є заступником голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Андрій Задорожний (фракція “Слуга народу”) очолив комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин. Його першим заступником призначено Ахтема Чийгоза (фракція “Європейська солідарність”), а секретарем цього комітету призначено позафракційного Євгена Яковенка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Великі зміни стались в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Його очолила вже ексзаступниця голови цього комітету Олена Шуляк – очільниця партії “Слуга народу” та заступниця керівника парламентської фракції Давида Арахамії (автора проєкта постанови).

Андрія Клочка (фракція “Слуга народу”) знято з посади голови комітету – тепер він його рядовий член.

Секретар містобудівного комітету ВР і віцепрезидент КБУ Дмитро Ісаєнко (ліворуч) з ще головою містобудівного комітету Андрієм Клочко, березень 2020 року , фото: Facebook Дмитра Ісаєнка

Київський мажоритарник Дмитро Гурін (фракція “Слуга народу”, 218 округ, Оболонь) перейшов до комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. А його місце зайняв Ігор Васильєв (фракція “Слуга народу”), який раніше перебував в складі комітету з питань цифрової трансформації. Це погано позначиться на якості роботи містобудівного комітету, оскільки Гурін є противником лобістських законопроєктів Шуляк.

Тепер у Олени Шуляк буде значно більше можливостей в лобіюванні інтересів великих забудовників, чим вона займається протягом всієї роботи в ВР. Наразі найкричущим є її законопроєкт №5655 (так звана “містобудівна реформа”), який профільний комітет двічі рекомендував до прийняття у другому читанні – виключно за допомогою трьох нардепів від “ОПЗЖ” які мають інтереси в будівельному бізнесі.

Ключовим серед них є секретар комітету, віцепрезидент Конфедерації будівельників України та власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко, з яким у Олени Шуляк давно склалися тісні стосунки.

Детальніше читайте: Забудовники та містоґвалтування: сьогодні Рада може прийняти в другому читанні скандальний законопроєкт №5655

Фото: KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона