Любов Онопрієнко: “Ми маємо зробити все, аби Переяславщина стала привабливою для туристів”

image
22 Травня 2019, 16:01
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 22nd, 2019

Любов Онопрієнко: “Дерево, яке я посадила, стало вищим за мене”

У неділю, 19 травня, в День пам’яті жертв політичних репресій, активні жінки Переяславщини провели акцію “Жінки – за майбутнє України”. Зібрання, на якому були присутні близько 50 осіб, провела Любов Онопрієнко, помічник народного депутата Сергія Скуратовського.

Перед тим, як відправитися в подорож туристичними маршрутами «Україна-1187» та «Незвідана Переяславщина», учасники акції поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-учасникам Операції об’єднаних сил та Антитерористичної операції. Вшанувавши пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, Любов Михайлівна вручила по виданню “Життя після 16.30” (його автором є голова ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО”, кіборг Олександр Терещенко) Ганні Кучеренко із Малої Каратулі – як бабусі кіборга з 95-ї аеромобільної бригади Леоніда Хмелькова, та Миколі Богатирю, голові громадської ініціативи «Корінь нації», методисту з питань розвитку туризму РБК, який і провів цю екскурсію.

– “Щоб було майбутнє, його треба берегти сьогодні”. Саме під таким гаслом ми й провели цей захід, – зазначила Любов Онопрієнко. – Я вдячна Миколі Богатирю за цікаву екскурсію для моїх жінок-однодумців, з якими вісім місяців працювала перед президентськими виборами. Адже більшість цих жінок навіть не здогадувалися, серед яких історичних та туристичних об’єктів ми живемо. Приміром, Оксана Шинкар, яка живе в Дем’янцях, під час екскурсії біля “Берези-Тризуба”, що росте в цьому селі, мимоволі вигукнула: “Біля цієї берези виросли мої діти, а тепер це туристичний об’єкт. І як же цікаво!”. Я ж із задоволенням сфотографувалася біля деревця, яке свого часу там посадила разом з колишнім головою РДА Андрієм Пряхіним.

Побувала ця група ще й біля пам’ятника першої літописної згадки слова “Україна”, “Дуба української нації”, залишків валів Переяслава, курганів доби ранньої бронзи “Три брати”, що в районі Стовп’яг, руїн унікальної ротондальної церкви Каневських на околиці села Воскресінське, давньоруського городища ХІІ-ХІІІ ст., що у Вінинцях біля річки Броварка.

Після екскурсії Любов Онопрієнко задля популяризації туристських об’єктів Переяславщини закликала її учасників розповісти про все побачене та почуте своїм рідним та знайомим.

– Наша Переяславщина – це територія з неймовірно багатою історією. Ми маємо зробити все, аби наш край став привабливим для туристів, і не лише українських, – сказала насамкінець Любов Онопрієнко.

Завершилася ця екскурсія смакуванням смачної юшки та каші, яку на природі під Хоцьками приготували чоловіки жінок із цієї групи.

Олена МАТВІЄНКО

Джерело: Вісник Переяславщини