Ліцей «Дизайн-освіта» шукає постачальника харчування

image
23 Серпня 2019, 11:37
Поділитися:

Актова зала перетворилася на їдальню.

У НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» імені Павла Чубинського» розпочалися роботи з реконструкції харчоблоку. У зв’язку з цим організація харчування у період навчального процесу потребує окремого підходу. 

Питання «Про організацію харчування учнів у Бориспільському навчально-виховному комплексі «Ліцей «Дизайн-освіта» імені Павла Чубинського — спеціалізована школа І-ІІІ ступенів» розглядалося на засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради, яке відбулося 19 серпня 2019 року. З цього приводу начальник управління освіти і науки Тетяна Павленко повідомила, що зв’язку з проведенням реконструкції та добудови їдальні в бориспільському ліцеї «Дизайн-освіта» виникла необхідність повністю закрити харчоблок. Але харчувати дітей у навчальному закладі зобов’язані. Тому управління освіти вийшло на виконавчий комітет із пропозицією організувати дітям доставку обідів через послугу закладів громадського харчування відповідно до грошових норм, рішення про які виконком приймав раніше.

Про роботу буфету

У ході обговорення прозвучало питання «Чому виникли проблеми із погодженням роботи буфету?»

Тетяна Павленко запевнила, що буфет у закладі однозначно працюватиме. Але, оскільки він був розташований у залі харчоблоку, який необхідно закривати на період реконструкції, довелося підшукувати для нього інше місце. Питання уже вирішене.

Більш детально ситуацію розтлумачила директор ліцею «Дизайн-освіта» Надія Семчик.

«Дозвіл на продовження оренди буфету давався підприємцю Валентині Москальовій ще у травні місяці. Коли розпочалися будівельні роботи і стало очевидним, що на старому місці буфет працювати не зможе, разом із підприємцем знайшли альтернативу. Було вирішено, що місце для реалізації буфетної продукції можна облаштувати в актовій залі, яку на період реконструкції перетворили на їдальню. А сама продукція зберігатиметься у кімнатці неподалік. Холодильники там не потрібні, адже основний продукт у буфеті — це випічка, а всю випічку, яку не вдається реалізувати протягом дня, підприємець повертає виробнику. Вранці завозиться свіжа. Такою є домовленість відповідно до вимог харчування дітей. Дуже важливо, що поряд із новим місцем буфету є рукомийники.

Черга з охочих не стоїть

Питання, хто буде обслуговувати дітей, поки що залишається відкритим. Тетяна Павленко повідомила, що нині процес урегулювання питання триває. Написані листи до підприємців, які займаються харчуванням. На підставі рішення виконкому вони будуть відправлені. Багато хто відмовляється брати на себе відповідальність за харчування дітей за ті копійки, які передбачені бюджетом.

Спочатку договір укладатиметься на 4 місяці — це до кінця року. Потім розглядатиметься питання на наступний бюджетний рік.

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук запропонував учасникам засідання переговорити з підприємцями та дізнатися, хто погодиться годувати за таку суму.

Нова їдальня буде через рік

Виготовлення проекту, експертиза, тендер — усі ці етапи займають чимало часу. Роботи розпочалися кілька тижнів тому. Виконує їх ПрАТ «БКБМ», яке стало переможцем тендеру. Будівництво триватиме до липня 2020 року.

Директор ліцею ходом робіт задоволена — уже виготовлено «подушку» під фундаментні блоки. Вона розповіла «Вістям» про організацію харчування на період реконструкції і показала, як виглядатиме майбутній харчоблок: «У старому залі замість вікон будуть арки, а за ними добудовується новий зал. Це буде територією реконструкції і має бути відгороджене від шкільного приміщення. Зараз стільці і столики встановлені в актовій залі, а урочисті та святкові заходи ми зможемо проводити у фойє або у спортивному залі».

Обов’язковим є:

Безкоштовне одноразове харчування для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, дітей-інвалідів, дітей військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, дітей військовослужбовців, які брали та беруть участь в антитерористичній операції/операції об’єднаних сил, та учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
Харчування за кошти батьків учнів, які відвідують групи продовженого дня.

Вартість харчування:

у період з 02.09.2019 по 30.11.2019 — 21,18 грн у день на одну дитину;
період з 01.12.2019 по 24.12.2019 — 22,18 грн у день на одну дитину.

На чотири місяці 2019-го року передбачено близько 190 тис. грн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама