Літо з користю! | Сайт Міської Ради міста Фастів

image
12 Червня 2019, 12:53
Поділитися:

Літо – час канікул і відпочинку, але і змістовного проведення дозвілля, коли можна набути нових знань, навичок, досвіду та інформації. Чудовий приклад цього  – мовні табори у школах.

Цими днями до Фастівської міськрайонної філії Київського обласного  центру зайнятості завітали Яна Баранівська, керівник загону «Screenagers»,  з його членами – учнями 9-А класу НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІІ ст. № 2», які відпочивають у мовному таборі «Smile».

Провідний фахівець з профорієнтації  Наталія Весела ознайомила учнів з поняттями «професія», «спеціальність», застосовуючи інтерактивні методи – ігри, загадки, вправи. Дізнавалися гості про джерела пошуку інформації про професії.

Надана інформація про послуги, що надаються державною службою зайнятості; проведено екскурсію по центру, діти з цікавістю розглядали папки з описами професій.

Вибір професії – це одне з найважливіших рішень людини і залежить його реалізація від прагнень, бажань та наполегливої праці. Готуватися до прийняття такого рішення треба починати вже сьогодні. І тут стане в допомозі служба зайнятості. Для учасників заходу провели презентацію Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри та діагностичного комплексу «Моя професія: консультаційна мережа». Сформовано список бажаючих пройти тестування.

Учні завантажили мобільний додаток Державної служби зайнятості і в розділі «Абетка професій» знайшли описи професій, що їх цікавлять.

Школярі поділились планами на майбутнє. Закінчивши восьмий клас, Олег Мельник уже впевнений, що хоче освоїти професію пілота, тому ознайомлюється з навчальними закладами, які готують за таким напрямком, вивчає вимоги до професії. Його захоплює небо, можливість управляти літаком. Впевнений, що це й велика відповідальність. Інформація про професію «Пілот» теж знайшли в додатку.

Захід пройшов в дружній та цікавій атмосфері під гаслом – «Літо з користю!»

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів