Літо триває: ТОП – 5 місць, котрі варто відвідати в Обухові (карта)

image
11 Липня 2020, 23:18
Поділитися:



Обухів – місто і місце, котре більшість мандрівників пролітає транзитом. Згідно із розповсюдженою точкою зору в Обухові немає на що дивитися.

Максимум, це район з її розтиражованими і дуже поверховими локаціями у Трипіллі і Витачеві. Причина у тому, що тамтешні гори мають одну перевагу над обухівськими – з них видно Дніпро, а відтак і селфі на їх фоні користуються обґрунтованим попитом.

Втім, проблема Обухова не у відсутності цікавих місць чи історій про них. Проблема Обухова у відсутності інформації про них, як для місцевих жителів, так і для гостей міста.

Причин для подібного більше, ніж достатньо. Разом з тим, головне завдання цього нарису не у пошуці причин або винних. Його мета – відкрити забрало на шоломі обухівської географії. За ним, ми впевнені, криється непізнана глибина її гір, лісів і озер – цих «очей» Обухова.

Долина, в котрій розташоване місто і її околиці до цих пір позначена печаткою місцевої природи. Відтак, саме вона здатна компенсувати відсутність архітектурних ансамблів або пронизливих міських легенд.

Обухів має кілька незадіяних на ниві навіть внутрішнього туризму, опцій. Йдеться про параметри, котрі здатні по новому відкрити вже знайому територію для місцевих і проторувати шлях до неї з інших міст. Києва, передусім.

Серед них маловідомі сторінки його археології і еко-стежки, ці портали до паралельного виміру, вхід до котрого ховається у місцевих байраках.

Звичайно, їх більше ніж 5. Але для початку варто згадати про ті, котрі є каркасом туризму “у” і “для” долини річки Кобрина, в котрій розташоване місто.





Source link