Ліки від раку: в Україну прибула перша в 2019 році партія медпрепаратів

image
8 Серпня 2019, 19:29
Поділитися:

Препарати для онкохворих пацієнтів закуплені через міжнародну організацію Crown Agents за кошти державного бюджету на 2019 рік. Невдовзі ліки розподілять та доставлять у регіони, інформують у Міністерстві охорони здоров’я  України.

Уже доставлено хлорамбуцил, кальцію фолінат, інтерферон альфа-2b. Більша частина препарату інтерферон уже прибула, тож майже всю заявлену потребу вдасться забезпечити.

Цей препарат має імуномодулюючу, антивірусну та протипухлинну біологічну активність. Незабаром МАЗ має отримати ще 7 найменувань препаратів для лікування дорослих із онкозахворюваннями. Усі ліки відповідають міжнародним стандартам якості.

Ліки закуплені через міжнародну організацію Crown Agents. Це рекордно швидкі поставки, які МОЗ вдалося забезпечити завдяки ефективним процедурам закупівель через міжнародні організації.

З переходом на прозорі закупівлі через міжнародні організації, МОЗ вдається щороку купувати більше якісних ліків для пацієнтів.  «У Державному бюджеті на 2019 рік на закупівлі ліків передбачено 6, 6 млрдгрн, з них на напрям дорослої онкології – понад 1,3 млрд грн. Загалом сьогодні 90% препаратів за напрямом дорослої онкології купуються дешевше, аніж у 2014 році», – зазначено на сайті МОЗ.

За ЦИМ посиланням можна переглянути таблицю із сайтами у кожному регіоні про наявність ліків, закуплених коштом держави.

Якщо призначені вам ліки є у програмі, але в лікарні немає інформації про них, потрібно:

 написати запит про доступ до публічної інформації на ім`я головного лікаря щодо наявності певного медичного препарату;
звернутися до управління охорони здоров’я у вашому регіоні. Їхні контакти можна знайти ТУТ;

У МОЗ нагадують, що нещодавно в Україну прибув ефективний препарат для лікування хворих із раком крові – аспарагіназа. Він буде доступний пацієнтам у медзакладах безоплатно.

Докладніше про закупівлі через міжнародні організації можна прочитати ТУТ.

Джерело: Трибуна Бровари