Лікарі Бориспільщини про стан із захворюваністю на грип та вірусну пневмонію

image
16 Січня 2020, 15:45
Поділитися:

Україна налякана випадками вірусної пневмонії. Лікарні Тернополя переповнені хворими вірусною пневмонією, яка проявляється після ускладнення грипу. Зафіксовані випадки захворювань на Житомирщині. Яка ситуація із кількістю хворих в бориспільській лікарні та чим небезпечна смертельна недуга, «Вісті» цікавилися у лікарів.

В Україну прийшов вірус грипу, який викликає вірусну пневмонію. За даними МОЗ, від недуги померло четверо людей. У МОЗ переконують, що до кінця зими ускладненим грипом може перехворіти до 6 млн українців. Найбільше хворих зафіксовано в Тернополі — понад сто осіб знаходяться на лікуванні.

Сімейні лікарі звітують

«Пневмонія є однією з форм гострої респіраторної інфекції, що діє на легені. Викликає її низка інфекцій, в тому числі віруси, бактерії та грибки. Симптоми вірусної та бактеріальної пневмоній схожі та є розповсюдженими. Характерним симптомом пневмонії є дихальна недостатність, яка проявляється частим диханням та задухою», — розповідає Іван Гецко, сімейний лікар міської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №4, що на вул. Київський Шлях, 11.

Як переконує лікар, пневмонії боятися не треба, діагностується та лікується недуга під контролем лікарів. «Займатися самолікуванням не слід, затягувати перебіг хвороби недопустимо», — наголошує лікар.

За словами Гецко, наразі поріг захворюваності на грип та ОРВІ в Борисполі не перевищено.

У стаціонарі без паніки

Завідуючий терапевтичним відділенням КНП «ББЛІЛ» Віталій Нечипоренко переконує, що ситуація із хворими в стаціонарі бориспільської лікарні ідентична минулорічній. «Епідемії на Бориспільщині немає, кардинальних змін у рівні захворюваності теж. Кількість хворих у терапевтичному відділенні становить 35 осіб, додатково виділено 25 ліжкомісць у травматологічному та хірургічному відділеннях. За потреби, у разі збільшення терапевтичних хворих нам виділять додаткові місця. Хворих на пневмонію в стаціонарі зараз п’ять», — повідомив завідуючий.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама