Лікар: Кожний четвертий кліщ в Києві – інфікований

image
3 Травня 2019, 22:53
Поділитися:

У Києві близько 25 % усіх кліщів інфіковані хворобою Лайма. Тому ми радимо усім людям, яких укусив кліщ, обов’язково обстежуватися.

Про це повідомила в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» завідувач інфекційним відділенням №2  Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Людмила Мінова. 

«Це досить високий відсоток, і з кожним роком він стає більше», – зазначила Людмила Мінова.

Це, за її словами, пов’язане з тим, що зростає поширеність у місті інфікованих птахів, тварин та комах.

«Крім того, немає репелентів, якими колись обробляли парки та ліси для боротьби з кліщами. Зараз це не робиться», – зауважила Людмила Мінова.

Завідувач інфекційним відділенням також розповіла про хворобу Лайма, або бореліоз. 

«Хвороба Лайма – бактеріальне захворювання. Воно характеризується тим, що на початковій стадії на місці укусу кліща створюється велика пляма, розмір якої може бути від маленької копійчини до 20-30 см в діаметрі. Пляма може пересуватися по шкірі, може з’являтися в іншому місці. Тому її ще називають мігруюча еритема. Це початок захворювання. Чим раніше людина почне лікування, тим менше буде наслідків. Якщо не лікуватися, то мікроб з місця укусу проникає через кров в нервову тканину, у серцевий м’яз, у лімфатичні вузли. І таким чином відбувається розповсюдження інфекції. Це небезпечно, адже призведе до довготривалого розвитку захворювання з розвитком різних уражень нервової системи, суглобів, температурної реакції. І це може тривати кілька місяців, рік, і потребує не одного курсу лікування», – розповіла лікар.

Читайте також: Кліщі вже прокинулися: Киянам розповіли, де зазвичай «полюють» кліщі

Читайте також: Політолог вважає, що штабу Зеленського вигідні саме дочасні парламентські вибори

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV