Лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин закликає допомогти юній ірпінчанці Дар’ї Маршицькій – ITV

image
4 Вересня 2020, 16:16
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінській дівчинці Дар’ї Маршицькій — 12 років. Усе життя вона бореться з генетичною хворобою – синдромом Сотоса. Хвороба супроводжується важкою формою сколіозу й порушенням загального розвитку дівчинки.

Що їхня Даринка народилася з важкою недугою, батьки дівчинки навіть не підозрювали. Лікарі під час пологів теж не помітили жодних патологій.

«Коли вона народилася, сказали, що все нормально, ніяких патологій. Коли принесли — її ж спеленали — теж усе нормально. А як я її розвернула, вона була просто зігнута, як гачок», —згадує мати, Валентина Маршицька.

Та лікарі запевняли: дівчинка здорова. Варто лише звернутися до ортопеда. І родина Маршицьких кинула всі сили на виправлення хребта донечки, аж поки 2-місячна Даринка не потрапила в лікарню з високою концентрацією білірубіну та симптомами жовтяниці. Тоді лікарка обстежила дівчинку й повідомила батькам більш шокуючі новини.

«Дитина не чує, не бачить — тобто взагалі ніякої реакції. Я прийшла тоді в палату, плачу… Таке пережити…», — зітхає Валентина.

Два роки родина намагалася встановити діагноз донечки. Нарешті в столичній лікарні батьки почули: сколіоз третього ступеня і синдром Сотоса. Іншими словами – це гігантизм із затримкою психічного розвитку. Невід’ємним аксесуаром у дівчинки став корсет, схожий на залізний щит. Настільки жорсткий, що залишає постійні синці на дитячому тілі. Носити його потрібно 23 години на добу. І так уже 10 років.

Попри це, Даша навчається за індивідуальною програмою. Але цього літа хвороба несподівано й нещадно зламала її мрії про новий навчальний рік — сколіоз почав активно прогресувати і призвів до викривлення хребта на 74%. Він тисне на внутрішні органи дівчинки, й це викликає біль.

«Треба робити операцію — вставляти в кожен хребець шурупи, і потім будуть вирівнювати. Тобто дитина ходитиме», — з надією каже мати.

Лікарі наполягають на терміновій госпіталізації Даші. Операція вже запланова на 21 вересня. Рахунок виставлений на 250 тисяч гривень. І хоч батьки б’ються з усіх сил, таку суму зібрати за місяць самотужки для них неможливо.

«Я мрію, щоб зробили операцію, щоб було все добре. Щоб дитина змогла нормально себе почувати в суспільстві, щоб вона раділа життю. Щоб у неї були подруги, друзі, щоб її не відштовхували. Щоб вона була щасливою», — мріє мама.

Родина звертається до всіх небайдужих людей за допомогою. Вони дуже сподіваються, що їхня така довгоочікувана й омріяна донечка зможе відчувати себе повноцінною та потрібною суспільству.

Благодійну допомогу можна перерахувати на картку4790 7299 4188 1740 (Маршицька Валентина Сергіївна).

Підтримати Дашу та її батьків вирішив відомий український музикант, лідер рок-гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин. Він закликає всіх прихильників своєї творчості та кожного, хто почує його заклик, прийти на допомогу дівчинці — пожертвувати на її лікування бодай невелику суму.



Джерело: ITV