Лекція “Електричні двигуни навколо нас і закони фізики, що пояснюють принципи їх роботи”

image
25 Лютого 2019, 18:36
Поділитися:

22 лютого 2019 року для учнів Сквирського ліцею Кудін Володимир Григорович, доцент кафедри фізики металів фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат фізико-математичних наук, прочитав лекцію “Електричні двигуни навколо нас і закони фізики, що їх пояснюють принципи їх роботи”.

На зустріч з науковцем прийшли учні 7-11 класів, які цікавляться фізикою та технікою. Мету лекції було визначено відповідно до завдань сучасної освіти: розвиток пізнавальних і професійних зацікавлень, формування ідейних поглядів, переконань, світогляду.

Володимир Григорович вразив аудиторію невимушеною манерою спілкування, простотою викладу науково обґрунтованих фактів, поступово розповідаючи про більш складніші фізичні явища та процеси, використовуючи наочність та демонстрацію. Матеріал лекції базувався на виважених, загально-прийнятих теоріях і водночас динаміці сучасної науки. Викладач університету, утримуючи наукову “планку” пам’ятав, що в аудиторії знаходяться слухачі, які тільки починають вивчати фізику.

Ліцеїсти були уважними та активними під час лекції. Усім було цікаво відповідати на запитання Володимира Григоровича, міркувати, як теоретичні положення можна пов’язати з перспективами подальшої професійної діяльності, застосувати закони фізики в повсякденному житті. Лектор неодноразово наголошував на необхідності знань з математики, пояснив, які фізичні явища ґрунтуються на тригонометрії. Нарешті настав той час в історії розвитку людства, коли знання ведуть до успіху в житті через актуальні професії у високотехнологічному світі.

Дякуємо Кудіну Володимиру Григоровичу, доценту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, кандидату фізико-математичних наук, за проведену зустріч. Чекатимемо на співпрацю в проведенні досліджень у Малій академії наук України, інтелектуальних конкурсах з фізики.

Джерело: Сквира.info