Легендарні постановки Влада Троїцького киянам покажуть на великому екрані

image
14 Серпня 2019, 12:00
Поділитися:

ЦСМ «ДАХ» запускає серію кінопоказів – геніальні постановки Влада Троїцького, які на один вечір стануть кіно. Театр зазирне в минуле і через екран покаже проекти, які закладали міфологію ДАХу.

Перший показ – легендарний «Вій. Король землі» (2013), спільний проект ЦСМ «ДАХ» та швейцарського Театру Віді Лозанна. П’єсу написав драматург Володимир Клименко, більш відомий за псевдонімом KLIM.

П’єса відрізняється від оригінального твору. Це, швидше, сучасні алюзії на гоголівський сюжет. Дія відбувається в Карпатах, у наш час. У виставі двоє персонажів-швейцарців опиняються в українському селі. На ці ролі Влад Троїцький був обрав двох молодих акторів зі Швейцарії. Ці персонажі прибули в Україну: один – із надією знайти бодай якісь сліди своїх родичів, зниклих під час великого голоду 1933; інший – у пошуках авантюр, приїхав пізнати цю країну і зустріти справжніх відьом.

Від весільних обрядів, до похорону, картини, створені попереднім поколінням театру ДАХ, плинуть, як і пісні, і нагадують круговерть образів, створених Сергієм Параджановим у фільмі «Тіні забутих предків». «Вій» – це дивна фреска; книга, у якій кожна наступна сторінка захоплює все більше і більше. Уся трупа театру брала участь у створенні музичного супроводу вистави разом із гуртом «ДахаБраха».

Коли 18 серпня. О 19:00 – фортепіано, вино, ДАХівські бесіди у холі. Початок показу о 20:00.
Де: ЦСМ «ДАХ», вул. Велика Васильківська 136 (метро Либідська).
Вартість квитків: 200 грн (усього 40 місць).

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ