Легалізація грального бізнесу: скільки грошей у бюджет отримає Україна

image
1 Жовтня 2019, 10:07
Поділитися:

У неділю, 29 вересня, Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про легалізацію грального бізнесу в Україні, який уряд розробив за дорученням Президента України. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що від легалізації грального бізнесу бюджет України отримає 2-2,5 млрд грн.  

Прем’єр наголосив, що законопроєкт спрямований головним чином на закриття нелегальних гральних залів, які заполонили міста України.

«Зараз якщо вийти на вулицю – всюди ці ігрові автомати, поруч – ломбарди. І величезна кількість людей через це страждає. Ми хочемо захистити людей, які є залежними, і яких, можливо, ці яскраві вивіски заохочують і забирають всі гроші. Ми хочемо, щоб це явище зникло. Це шкідливо для економіки» , – сказав голова уряду.

За словами урядовця, «у цивілізованих країнах такого немає, і в Україні теж не буде».

Водночас  він зазначив, що «це не означає, що грального бізнесу взагалі не повинно бути».

 «Це повинно бути цивілізовано, з бухгалтерією. У законі докладно виписано, як ми плануємо це врегулювати. Але головна мета – прибрати гральні зали, гральні автомати з українських вулиць», – зауважи глава Уряду.

Крім того, він повідомив, що легалізація грального бізнесу дасть змогу бюджету отримати додаткові 2-2,5 мільярда гривень.

«Якщо ми говоримо про дохідну частину бюджету, то ми розраховуємо на 2-2,5 мільярда гривень за рахунок легалізації грального бізнесу ми в бюджет отримаємо, але звичайно треба рахувати. Багато чого буде залежати від того, який закон буде прийнятий», – резюмував Гончарук.

Джерело: Трибуна Бровари