Лаврентій Кухалейшвілі очолив мітинг в Ірпені, який вже назвали проплаченим

image
22 Лютого 2020, 15:02
Поділитися:

Дата публикации: 22 февраля 2020.

В Ірпені місцеві жителі не повірили у щирість намірів депутата місцевої ради, якого раніше затримали на хабарі у 108 тис. гривень.

Діжка, пустий вагончик розмальований у кольори українського прапору і троє людей біля воріт будівельного майданчика. Телеканал “Погляд”, який нещодавно звинуватили в упередженості при виготовленні сюжетів, називає це протестом громади цілого міста.

Декілька людей назвали протестом громади міста

Лаврентій Кухалейшвілі, депутат Ірпінської міської ради, який був затриманий на хабарі у 108 тис. гривень та називав кожного сьомого жителя Ірпеня “прихильником руського миру”, пішов далі і назвав очолюваний ним процес “оголошеною війною”. Громада ж вважає, що подібний мітинг більше схожий на боротьбу із здоровим глуздом.

Весь цей процес виглядає настільки безглуздо, що новину про оголошену Лаврентієм Кухалейшвілі “війну” не сприйняли навіть у соціальних спільнотах, які традиційно позиціонують себе як опозиційні до місцевої влади і забудовників. Люди відчули фальш і для цього дійсно є декілька причин.

В Ірпені цікавляться хто спонсор акціі Кухалейшвілі

Жителі Ірпеня вже не вірять колишньому захиснику зелених зон, який дуже вчасно з’являється біля чергової забудови і так само вчасно зникає, чий колега по “активізму” також був затриманий працівниками СБУ за підозрою у посередництві в отриманні хабаря депутатом Коцюбинськоїселищної ради . Цинічним вважають і порівняння цього мітингу із подіями, що сталися на майдані, розмальована у кольори українського прапора будка, яка мала б надати певну схожість із громадськими протестами лише дратує місцевих жителів.

Мешканці Ірпеня вже не вірять Лаврентію Кухалейшвілі

Але головною причиною несприйняття цього мітингу громадою є його ймовірний замовний характер.

Всіх людей, які вважають, що дії групи Кухалейшвілі виглядають як незаконні, сам депутат місцевої ради від ВО “Свобода” називає потворами і ботами. Але ознаки фінансування акції перед воротами забудовника все ж таки є.

Мешканці Ірпеня не могли не відмітити, що на рекламні банери, будку та її траспортування потрібні гроші. На думку людей, небезкоштовно там знаходяться і декілька чоловіків.

Хто насправді керує процесом мітингу у Ірпені?

З великою вірогідністю управління, координація і фінансування мітингу біля ЖК Синергія Сіті здійснюється із офісу бізнесмена, колишнього приятеля Карплюка та фігуранта багатьох кримінальних справ про незаконне виділення землі Олексія Зіневича.

Раніше, Містоінформ вже писав, що організації, які влаштовують подібні перформанси легко координуються між собою, адже знаходяться в офісі за одною і тою ж адресою.

Так, ГО “Зелений Ірпінь” заснований співробітником Олексія Зіневича і знаходиться за адресою місто Ірпінь, площа Привокзальна, 3. Там же зареєстрована компанія-провайдер “БЕСТ”, яка знову хоче стати монополістом, та редакція телеканалу “Погляд”, який також належить Олексію Зіневичу. Таким чином, цей телеканал міг цілком зробити сюжет про “протест громади” не виходячи із власного офісу.

Олексій Зіневич є колишнім приятелем Володимира Карплюка, саме із ним він довгий час намагається пов’язати ЖК Синергія Сіті. Цей житловий комплекс на протязі довгого часу “торпедується” з боку Олексія Зіневича. Інструменти залучаються різні – власні медіа, які кожну третю новину присвячують цьому будівництву, замовні статті у ряді інших видань, платні експерти та армія ботів, яка розповсюджує замовні матеріали у місцевих спільнотах соціальної мережі фейсбук. Під вплив Олексія Зіневича потрапили й місцеві активісти.

Цікаво, що одіозний активіст Євген Мельничук раніше саме Олексія Зіневича звинувачував у підпалі автомобіля депутата Лаврентія Кухалейшвілі. Підпал, на його думку, мав привернути увагу до Кухалейшвілі, а наступна компенсація вартості авто від Олексія Зіневича мала б стати покупкою його думки та його позиції.

На місці “війни Кухалейшвілі” розповсюджується листок від згаданої вже ГО “Зелений Ірпінь” та газета “Зоря Приірпіння”, на її сторінках прекрасно сусідствують статті про осуд одного забудовника та захист іншого. Мова йде про замовні матеріали на користь забудовника ЖК Женев’єва2, про які ми писали недавно. Відомо, що газета видається і розповсюджується на кошти Олексія Зіневича.

Замовна стаття на захист забудовника у газеті Зоря Приірпіння

Втім, певна частина людей підтримує акцію Лавренія Кухалейшвілі, щоправда більша частина серед них – це такі ж активісти, родичі та приятелі самого Кухалейшвілі.

З розповсюдженням допомагають дружина і активістка-захисник іншої забудови

Так, напиклад, інформацію про “війну Кухалейшвілі” розповсюджує його дружина та громадська активістка Яніна Заліська, яка останнім часом активно захищала забудовника ЖК Женев’єва2. Ще одною людиною, яка висловила підтримку депутату, є відома громадська активістка Неля Лавровська, яку недавно звинуватили у причетності до будівельної сфери та шалених боргах перед комунальним підприємством міста.

Мешканцям же Ірпеня залишається лише сподіватись на швидке вирішення цієї ситуації та поліцію, яка має не займати позицію якоїсь із сторін, а бути на стороні закону.

Раніше громадський активіст Сергій Мідін назвав Лаврентія Кухалейшвілі авантюристом.

Джерело: МИСТОИНФОРМ