Ландшафтно-рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні Броварів не розширюватимуть: виконком не підтримав петицію | Трибуна

Ландшафтно-рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні Броварів не розширюватимуть: виконком не підтримав петицію | Трибуна
4 Червня 2024, 20:50
Поділитися:

Сьогодні виконком розглянув петицію «Про закріплення статусу ландшафтно-рекреаційної зони». Мова про землі загального користування в районі колишнього ДП «Радіопередавальний центр» (район вулиць Соборна, Симоненка, Володимира Кутового і Шевченка в м. Бровари).

Автор петиції, що прибув на засідання виконкому, мешканець міста Євген Кохан стверджує, що відповідно до плану зонування міста видно, що місто планує щільну і неузгоджену забудову території колишнього ДП «Радіопередавальний центр» та прилеглих територій.  Для цього знищує дерева і багаторічні насадження.

Під час засідання виконкому

Такі наміри ідуть у розріз із баченням громади щодо комфортного проживання в ЖК «Купава», ЖК «Соборний», багатоповерхівках по вул. Шевченка та власників будинків по вул. Виноградній, вул. Київській, вул. В.Симоненка.

Також автор петиції зауважив, що станом на сьогодні вже порушені норми основоположних ДБН «Планування і забудова територій».

Серед іншого, критичними є вимоги:

щодо максимально допустимого відсотка забудови земельної ділянки (при поверховості будинків >11, площа забудови земельної ділянки дозволяється до 30%);
щодо граничної щільності населення кварталу/мікрорайону – до 450 осіб на гектар;
щодо площі озеленених територій обмеженого користування з розрахунку 6 м кв/особа; (тільки в ЖК «Купава» проживає ~2000 осіб, що в перерахунку вимагає ~1.2 га у вигляді зон відпочинку, спортмайданчиків, пішохідних зон тощо) та інші.

Відтак громада Броварів звернулась до міського голови та депутатів міськради з пропозиціями:

внести зміни до Плану зонування території м. Бровари в частині зміни типу територіальних зон для визначених ділянок у районі колишнього ДП «Радіопередавальний центр»  із «житлової» і «громадської»  зон у «ландшафтно-рекреаційну» зону;
заборонити знищення дерев на цих ділянках і поставити це питання на контроль міської влади;
внести зміни в План зонування території м. Бровари в частині ширини вул. Соборної в червоних лініях. Замість побудови широкої автомобільної дороги по вул. Соборній пропонують створити пішохідну зону від вул. Шевченка до вул. Чорновола, яка б з’єднала парк Сосновий і сквер біля ЖК «Купава» .

Проте міський голова зауважив, що відповідно викладеного в петиції, громада вимагає розширення рекреаційної зони за рахунок зменшення закладів освіти у 4-му мікрорайоні. Активісти заперечили, що під час будівництва ЖК «Купава» інвесторам обіцяли дитячий садочок на пров. Соборному, і коли перенесли планування будівництва на вул. Соборну, – невідомо.

«Для збільшення рекреаційної зони потрібно знайти можливість перенесення місця розташування дошкільного закладу, який планували побудувати поряд із ЖК «Купава», – зазначив міський голова.

Відтак він протокольно доручив ініціативній групі разом із представниками управління архітектури та містобудування знайти таку можливість і надати конкретні пропозиції по майбутньому розташуванню дитячого садочка. За наявності конкретної пропозиції, рішення про перенесення місця майбутнього будівництва ДЗО ухвалюватимуть депутати на сесії.

Ініціативна група вже звернулась до управління архітектури та містобудуванняІніціативна група вже звернулась до управління архітектури та містобудування

У результаті обговорення члени виконкому одноголосно НЕ підтримали петицію. Члени ініціативної групи в той же день звернулись до профільного управління, аби розглянути можливість перенести місце будування дошкільного закладу. Чи знайдуть нове місце для садочка і чи розширять рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні – покаже час.

На фото – парк Сосновий

Читайте також:

Будівництво початкової школи на Торгмаші: зріжуть 33 дерева. Старт робіт чи замилювання очей?

Під новим «брендом»: у Броварах забудовник «перефарбувався», щоб продовжувати вести незаконне будівництво

У Броварах у парку «Перемога» планують побудувати меморіальний комплекс пам’яті наших Захисників

Кримінальне провадження та арешт майна: реалії скандального забудовника в Броварах на вул. Фельдмана, 1

Джерело: Трибуна – Бровари