Лабораторний центр «Ірпіньводоканалу» сертифікували (відео)

image
9 Вересня 2020, 16:26
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Лабораторний центр «Ірпіньводоканалу» вже сертифікований. Він успішно пройшов процедуру оцінки вимірювальних можливостей і нещодавно отримав державний сертифікат. Документ видав Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів.

Тетяна Жигалова, лаборант лабораторного центру КП «Ірпіньводоканал»:
«Цей сертифікат засвідчує отримання об’єктивних, достовірних і точних результатів вимірювань санітарно-хімічних і епідемічних показників безпечності та якості питної води, які ми робимо».

Для того, щоб підтвердити якість виконання робіт і оцінити можливості лабораторного центру, його обстежили фахівці «Укрметртестстандарту». Під час обстеження лаборантам потрібно було виміряти контрольний зразок води так званою «сліпою» пробою.

Тетяна Жигалова:
«Нам привезли зразок води, яка містить задану концентрацію кількох речовин, і ми повинні були проаналізувати ту воду й виявити, яка концентрація тих речовин. Отримані результати були визнані задовільними».

Наявність сертифіката державного зразка розширює можливості центру. Якщо раніше лабораторія могла проводити дослідження води лише для внутрішніх потреб водоканалу, то тепер свої послуги тут можуть надавати на замовлення як фізичним так і юридичним особам. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV