«Кинули коктейль Молотова»: на «Лісовій» згоріла маршрутка № 332. ФОТО, ВІДЕО

image
15 Серпня 2019, 13:27
Поділитися:

Сьогодні зранку поблизу станції метро «Лісова» зайнялася і протягом 5-ти хвилин ущент згоріла маршрутка № 332. Обійшлося без загиблих і постраждалих. Про це повідомляють свідки події. Очевидці вказують, що в мікроавтобус на кінцевій закинули коктейль Молотова. У поліції, посилаючись на попередні дані ДСНС, цю версію підтверджують.

Як зазначають у ДСНС міста Києва, рятувальники отримали виклик про займання маршрутки о 8:54. Автобус загорівся нібито під час руху. Із оприлюдненого відео помітно, що маршрутка задимілась на місці висаджування пасажирів коло станції метро «Лісова». Як розповідають свідки, мікроавтобус згорів дуже швидко – протягом 5-ти хвилин.

Правоохоронці та рятувальники Києва протягом ранку не коментували подію. У Деснянському відділку лише вказали, що триває слідство. Водночас очевидці розповіли, що після виходу пасажирів із салону, на кінцевій молодик кинув пляшку із запалювальною сумішшю.

Опівдні, посилаючись на свідчення водія, поліція повідомила: після виходу всіх пасажирів на кінцевій зупинці маршрутного таксі водій почув хлопок. Невдовзі він побачив, як загорівся автобус.

Зображення – Київ оперативний

Зображення – Інформатор

Фото – ДСНС у м. Києві

Як зазначають правоохоронці, за попередньою версією рятувальників, які ліквідували пожежу, причиною стало занесення стороннього джерела запалювання. З місця події поліціянти вилучили пляшку та інші рештки для проведення експертизи. Окрім того, поліція встановлює обставини інциденту та розшукує причетних до правопорушення осіб.

Слідчий відділ Деснянського управління поліції наразі вирішує, чи відкривати кримінальне провадження. Винуватцям може загрожувати покарання за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна. Санкція статті передбачає до 10-ти років позбавлення волі.

Блогери та ЗМІ також зазначають, що маршрутка не лише загорілась, а і вибухнула. Як видно із фото та відео, мікроавтобус «Богдан» вигорів ущент. Зі слів рятувальників, пожежу вдалося локалізувати о 9:14, а о 9:30 – ліквідувати повністю. Ніхто з людей не постраждав.

Нагадаємо, майже місяць тому на маршруті № 332 стався схожий випадок – тоді мікроавтобус загорівся, але не вигорів повністю. Загасити полум’я водію допомогли інші автовласники, зазначають ЗМІ. Шофер маршрутки тоді вказав на ознаки навмисного підпалу.

Зазначимо, на маршруті № 332 працює два перевізники – броварський «Інватранс» і київське підприємство А.Т.Н. За інформацією відкритих реєстрів, обидва мікроавтобуси належать А.Т.Н.

Джерело: Трибуна Бровари