Київзеленбуд замовив проєкт ремонту парку на ДВРЗ: що планують зробити

Київзеленбуд замовив проєкт ремонту парку на ДВРЗ: що планують зробити
19 Березня 2024, 11:24
Поділитися:

У Києві планують провести ремонт парку біля будинку культури Дарницького вагоноремонтного заводу у Дніпровському районі. Комунальне об’єднання “Київзеленбуд” очікує отримати робочий проєкт капітального ремонту парку до 27 травня 2024 року.

Про це йдеться в угоді на сайті Prozorro.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Із завдання на проєктування відомо, що у зоні відпочинку можуть з’явитися фонтан сухий та каскадом, а також багатофункціональне поле, де можна буде грати у футбол, баскетбол й волейбол. Також у парку мають встановити сучасні вуличні тренажери, велодоріжку з велопарковкою та змонтувати майданчик для занять воркаутом. Для безпеки відвідувачів у зоні відпочинку має бути укриття.

Крім того, для краси зроблять підсвітку насаджень та фонтану у вечірню добу, а також питні фонтанчики. Для малечі встановлять тематичний інклюзивний дитячий майданчик з резиновим покриттям, а для дорослих – прокладуть прогулянкові маршрути. Зона відпочинку має бути доступною для людей з порушенням зору та маломобільних відвідувачів.

Окрім нових лав та урн у парку змонтують поливо-зрошувальну систему та встановлять відеонагляд з “тривожною кнопкою”.

Угоду на створення робочого проєкту за 990 тис. 621 грн уклали з фірмою “Укрводпроект”. Ця ж компанія до кінця 2023 року мала презентувати кошторис та попередній проєкт щодо ремонту у парку. За це “Київзеленбуд” заплатив інженерній фірмі 770 тис. 622 грн.

Зазначимо, що проєкт оновлення парку біля будинку культури Дарницького вагоноремонтного заводу у Дніпровському районі триває з червня 2017 року та має завершитися до кінця 2025 року. Історія парку почалася разом з будівництвом всього району у 1934 році, коли на місці лісу почали будувати завод. Роботи з облаштування парку офіційно були завершені у 2012 році.

Нагадаємо, ми повідомляли раніше про те, що комунальне об’єднання “Київзеленбуд” вдруге шукає підрядника для проведення капітального ремонту в парку “Гідропарк”(права частина) території при виході зі станції метро. На це планують витратити до 2 441 851 гривні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua