Київводоканал обурений: очищені стоки Києва будівельники засмічують відходами

image
23 Березня 2019, 12:33
Поділитися:

Магістральний канал Бортницької станції аерації, по якому очищена вода потрапляє у Дніпро, було засмічено. Будівельне сміття, пісок та побутові відходи у великій кількості скидаються на береги каналу, що призводить до зменшення його перетину.

В останні два тижні почалося інтенсивне засипання сміттям та піском ділянки довжиною 100 метрів на лівому березі магістрального каналу із засипкою русла на 15 метрів (при загальній ширині русла 50 метрів).

Як пояснює «Київводоканал», через цей канал здійснюється відведення біологічно очищених  зворотних вод БСА у водний басейн Канівського водосховища на Дніпрі.

З 2008 року розпочалася інтенсивна забудова правого берегу каналу  і,  в тому числі,  територій, на яких розташовані трубопроводи подачі очищених стічних вод. З 2015 року в даній місцевості відбувається активне будівництво, хоча землевідведення ділянок на цій території «Київводоканал» не погоджував.

Засмічення може призвести до того, що в період проходження паводку буде неможливо перекачувати паводкові води. Може виникнути й екологічна проблема – повторне забруднення очищених стічних вод БСА з скиданням в  Дніпро.

Потрібно негайно припинити будівництво на берегах магістрального каналу, вивезти сміття та відновити русло каналу.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ