КиївВлада доєдналася до збору донатів від “Реактивної пошти” на мобільний шиномонтаж для артилерії

image
16 Серпня 2023, 11:05
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 11:03

КиївВлада розпочала акцію “Марафон донатів від КиївВлади” з донату 10 тис. гривень на збір від благодійної організації “Реактивна пошта”. Організація збирає 2,6 млн гривень на два шиномонтажні комплекси. Дивізіони, для яких організовано проєкт, працюють із західною зброєю, яка наразі є найефективнішою. Тож шиномонтаж значно прискорить роботи критично важливої артилерії, яка виснажує ворога.

Про це KВ дізналася із повідомлення благодійної організації “Реактивна пошта”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Проблема: в арт підрозділах ЗСУ є багато колісної техніки. В основному це колісні РСЗВ і САУ, тягачі для гаубиць, тягачі для доставки боєприпасів, топливозаправщики. При поточній інтенсивності стрільб та відстані, яку долає техніка щоденно, колеса швидше вичерпують свій ресурс, до того додаємо пробиття коліс та псування шин від обстрілів”, – йдеться у повідомленні.

В організації зауважують, що зараз шиномонтаж відбувається тільки на стаціонарній станції шиномонтажу.

“Це час на буксировку техніки з пробитими колесами, демонтаж коліс, очікування доставки нового колеса до станції. Весь цей час боєприпасник або тягач не працює за призначенням”, – додають в “Реактивній пошті”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Тому благодійна організація пропонує до існуючих ремонтних вантажівок створити майстерню-шиномонтаж на причепі, яка матиме необхідне обладнання для виконання всіх ремонтних операцій на місці: кран-балку, шиномонтажний стенд, стенд для балансування коліс, станки для виготовлення деталей, пускозарядний прилад, сварку, компресор тощо.

Крім того, мобільний шиномонтаж планують оснастити автономною системою опалення і вентиляції, дизельним генератором для роботи всього обладнання.

Тож наразі бійці потребують причеп, морський контейнер, обладнання та роботи по монтажу – все у двох екземплярах. Наразі вже зібрано понад 220 тис. гривень із необхідних 2,6 млн гривень на 2 шиномонтажні комплекси.

КиївВладазадонатила обіцяні 10 тис. гривень і закликає зробити посильний донат і своїх читачів.

Всіх, в кого є змога долучитись, просимо надсилати кошти на монобанк.

Нагадаємо, протягом 7 днів, з 16 по 23 серпня, видання КиївВлада проводить акцію з популяризації зборів на потребу сил оборони України. Редакція відібрала 7 проєктів, на які задонатить сама та закличе зробити донат своїх читачів та підписників у соцмережах.

Читайте: Авто, дрони, оптика і медицина: КиївВлада оголосила марафон донатів

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Інна Міхно

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона