“Київтеплоенерго” закупило спецтехніку вдвічі дорожче, ніж минулого року

image
12 Грудня 2022, 09:15
Поділитися:

12 грудня 2022 г. 09:07

До кінця поточного року автопарк КП “Київтеплоенерго” повинен поповнитися трьома спеціальними аварійно-відновлювальними машинами, кожна з яких обійшлася в 3,66 млн гривень. Замовили їх у ТОВ “Спец-Ком-Сервіс”, яке в 2021 році поставило підприємству аналогічні машини вдвічі дешевше.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, 28 листопада 2022 року КП “Київтеплоенерго” (*) уклало з ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” (**) договір на поставку спеціальних аварійно-відновлювальних машин. Ціна договору склала 13,19 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з договором, підрядник до кінця поточного року повинен поставити три спеціальні аварійно-відновлювальні машини на базі шасі ISUZU NPR 75 L-K, 2022 року випуску (ціна за одиницю 3,66 млн гривень без ПДВ) з гарантією 5 років або 100 тис. км пробігу.

Вказані машини, як вказано в додатках до договору, призначені для проведення ремонту теплових мереж та інших об’єктів теплового господарства. Вони мають кузов-фургон, що складається з двох відсіків – пасажирського для перевезення бригади з 6 осіб та технологічного для обладнання та інвентарю.

Читайте: “Киевтеплоэнерго” искусно поддерживает изношенность теплосетей столицы на уровне 80%

На сайті ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” зазначено, що компанія працює під брендом Polycar. Ціна на вказані авто не сайті не вказана.

Зазначимо, що минулого року КП “Київтеплоенерго” закупило у ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” спецмашини з аналогічними технічними характеристиками вдвічі дешевше. Відповідний договір (ціна – 6,41 млн гривень) було укладено в жовтні на поставку трьох машин ISUZU NPR 75 L-K 2021 року випуску вартістю 1,78 млн гривень без ПДВ за одиницю. Згідно зі звітом про виконання договору, в кінці минулого року підряднику було виплачено всю суму.

Читайте: КП “Киевтеплоэнерго” купило 3 аварийные машины для ремонта тепловых сетей

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” зареєстровано у 2009 році в місті Вишневе, з 2018 року має реєстрацію в селі Петропавлівська Борщагівка Київської області. Статутний фонд – 22,6 млн гривень (до жовтня 2021 року – 4 млн гривень). Основний вид діяльності – виробництво автотранспортних засобів. Засновники та власники компанії – Сергій Калюш (50%) та Михайло Городових (50%). Директор – Василь Даниляк.

З ухвали Печерського райсуду Києва відомо, що ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” разом із Нацгвардією фігурує у кримінальному провадженні № 42016010000000209, яке розслідує з 2016 року столична прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, посадовці Нацгвардії сприяли перемогам “Спец-Ком-Сервіс” на своїх тендерах із закупівлі автомобільної техніки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними Сlarity-project, в результаті участі у публічних закупівлях ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” уклало 274 договори на суму 1,89 млрд гривень (з урахуванням нинішнього). Найбільші замовники – Національна поліція та в/ч № 3078 Національної гвардії, які зробили у ТОВ замовлень на 250 млн гривень та 238 млн гривень відповідно. КП “Київтеплоенерго” підписало з цією фірмою 8 договорів майже на 90 млн гривень.

КП “Київтеплоенерго” було засноване Київрадою у червні 2016 року. Це підприємство стало основним постачальником киянам тепла та гарячої води у травні 2018 року, після завершення дії договору між містом та ПАТ “Київенерго”. З 22 грудня 2018 року КП “Київтеплоенерго” керує В’ячеслав Бінд.

Читайте: Київрада приховує від громадськості умови кредиту від ЄБРР для “Київтеплоенерго” на майже 5 млрд гривень

КП “Київтеплоенерго” підпорядковане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з 17 липня 2017 року очолює Дмитро Науменко. За роботу цього департаменту відповідає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

* КП “Київтеплоенерго” (код ЄДРПОУ: 40538421)

** ТОВ “Спец-Ком-Сервіс” (код ЄДРПОУ: 36449624)

Фото: Polycar

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона